Det första man måste göra (till och med innan man smälter smör och maler saffran) om man plötsligt vaknar en morgon i Spanien med en obetvinglig lust att baka lussekatter, är att dra in elementet i husets minsta rum och brassa på med värmen, så att degen får en chans att jäsa när det är så dags.
Jag hade kunnat skriva att steg ett i bakprocessen är att kolla om man verkligen har smör, socker och russin hemma, men de flesta... kollar nog sådant innan de sätter på elementet.
Det är få element som får spela en så central roll i lussebullsbak. Ditt element bör känna sig hedrat :)
SvaraRaderaKramar
Jo, det är andra året nu.
RaderaEtt tips: Ställ elementet under bordet alltså under tjockduken la camilla och sätt sedan brödbunken (med bakduk över) på en stolssits under la camilla den med, så blir det riktigt varmt och gött! Jag gjorde det i oktober i Spanien och det funkade bra, men det var ju förstås bara oktober...
SvaraRaderaDet var en riktigt bra idé!
RaderaDet ska jag prova!