tisdag 24 november 2015

Söndag i Sevilla

Hej på er!
I söndags tog jag med kameran, så följ med en sväng på vad vi hade för oss!




Vi råkade ta lång sovmorgon alla tre.
Sedan åkte vi och åt lunch i Las Pajanosas, byn där vi bodde tidigare.
Det är alltid roligt att åka dit.
Jesús träffade gamla elever.




Vi åt som vanligt på Miketes. Satt ute i solen. Den värmde men det märktes att vintern har kommit.
Miketes är ett bra och billigt ställe. Jag tänkte att vi kan ju börja med en tapa ensaladilla rusa ("rysk potatissallad") och en media ración migas (brödsmulor som fuktats med saltat vatten, stekts i olivolja med bland annat vitlök, svål och chorizo) och Jesús beställde en tapa komage med pommes frites. Men man får så mycket mat där! Varken ensaladillan eller smulorna blev uppätna, så någon fortsättning med friterad aubergine med honung eller vildsvinsgryta i tomatsås, min favorit, eller minibläckfiskar som jag hade tänkt, blev det. Det var omöjligt.




Disa tyckte bäst om ensaladillan och oliverna.




Klockan 17 började Jesús övning med kören, så Disa och jag stack iväg på egen hand.
Vi tog bussen till Jardines de Murillo.








Gick genom gamla stan...






... kom ut vid katedralen...




... tittade lite på hästskjutsarrna...




... och hamnade till slut vid julkrubbemarknaden som var mitt mål.




Lika skoj som alltid att gå där och kika. Disa tyckte om att titta på ballongerna som såldes.
Sedan åt vi lite, gick längs floden, tillbaka genom centrum, lyssnade på ett par skickliga tjejer som spelade fiol och oboe och tog bussen hem.
Det var vår söndag det!

2 kommentarer:

  1. Mysigt! Migas och friterad aubergine med honung lät ju sjukt gott! / Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det!!! Ibland kan man få salmorejo med friterad aubergine, har du provat det? En fantastisk kombination1

      Radera

ny gadget

ny gadget