fredag 17 april 2020

Trettiotredje dagen i karantän - energi, jobb och pratstund i köket

En dag av det sämre slaget följs ofta av en bättre, och mycket riktigt. Det här var en bättre dag. Medan Jesús jobbade på torsdagsförmiddagen kände jag att energin var tillbaka. Saker som är så svåra att göra när energin är borta, som att laga gröt till Runa, fixa frukost till Disa, fylla diskmaskinen, gick nu snabbt och lätt, och dessutom drog jag fram en matta som jag la i lekaffären, där Runa jämt är. Stengolv är så kalla. Disa plockade iordning i affären, jag sorterade leksaker, sedan la jag Runa och ungefär då hade Jesús jobbat klart.

Det blev något så ovanligt som en timme själva i köket. En timme själva! Jesús och jag. Mitt på dagen. Vi lagade mat ihop (friterade köttstrimlor med morot och rödlök i woksås med bland annat ingefära, vitlök och apelsin) och pratade. Vi kunde prata om vad vi ville. Så sällsynt det är, en pratstund utan barn som avbryter eller som kryper i trappan eller äter kattmat. Inte för att vi inte pratade om barnen också, det är svårt att glömma dem när man hittar en snigel som rymt från djurälskarungens burk och kryper omkring på ugnen.

Jag ska börja jobba halvtid på måndag, och det ser jag fram emot! Jag tror att jag hade fått göra fler timmar, men när skolor och förskolor är stängda är det omöjligt, Jesús måste ju också göra sina timmar. Vi får turas om, han har förmiddagarna och jag eftermiddagarna. I alla fall, det ska bli underbart att sitta ensam uppe på rummet, med elementet, och jobba. Uppta tankarna med annat. Börja spara till drömhuset:-)

8 kommentarer:

 1. Vad kul att det går bra på jobbfronten!

  SvaraRadera
 2. Eftersom vi fick veta att vi ska stanna hemma ytterligare tre veckor har vi blivit lite mindre laglydiga. Vi följer reglerna men... Jag kändes bara att jag mâste komma ut mer. Vi hittar pâ lite fler ursäkter att ta oss ut. Handlar varannan dag istället för varje fredag... Och vi har även gjort nâgot som kanske är olagligt? Vi har hämtat ett bokpaket hos en liten bokhandel. Kanske du ocksâ kan ta en daglig lângpromenad till affären? Har ni tillräckligt mânga affârer för att du ska kunna komma pâ bra ursäkter? Kanske blöjor pâ apoteket o s v? Och ja vi kämpar med att inte äta för mycket eftersom vi rör oss mindre. Det gâr inte särskilt bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är kanske för skötsamma :-) Men vi går ut två gånger i veckan, Jesús fredagar och jag tisdagar. Nästa vecka blir en extra utgång till apoteket :-) Det är gångavstånd till två affärer, den ena av dem ligger lite längre bort. Kämpigt med tre veckor till! Vi har också (minst) tre veckor kvar. Men det verkar som om barnen får komma ut en liten stund från och med nästa vecka, och de behöver ju föräldrarna med sig, så, ja, vi ser ljusningen!

   Radera
 3. Vad bra att du kan börja jobba igen! Förutom pengarna är det bra att fokusera på något annat ett tag. Halvtid låter bra med tanke på situationen, som sagt!

  SvaraRadera
 4. Tänk va, att ordspråk ofta stämmer så bra. Det kom lite solsken efter regnet! Både psykiskt och fysiskt! Igår kände jag mig håglös, det var grått och idag har jag handlat och sedan i solskenet klippt lite cypresser och fortsatt kämpa med gräsmattan (jag omlokaliserar de där konstiga gräsutlöparna där det inte finns gräs utan bara en massa ogräs).

  Dessutom är det fredag så jag ska ta och hälla upp ett glas med vin och sätta mig i solen (innan den försvinner bakom hörnet) med en bok!

  Perfekt med deltid! I alla fall om man klarar det ekonomiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt det låter! Bok och allt!

   Det är extra viktigt nu att känna när det är helg!

   Radera

ny gadget

ny gadget