tisdag 14 april 2020

Trettionde dagen i karantän - post från proffspysslare

Den enda som var på dåligt humör igår var Runis. Hon vaknade upp ur siestan som alltid, med runda, varma, röda kinder och rufsigt hår, det sötaste man kan tänka sig, och var inte glad alls. Men vi andra hade en helt okej dag! Jag gjorde lasagne, och det är jag duktig på, ska ni veta! Regnet hotade hela dagen, men kom inte förrän på natten. Alla handdukar är tvättade.

Runa älskar att vara i pation. Hon ställer sig helst vid de stora krukorna och gräver i jorden. Gång på gång har hon krupit ut, så fort hon lämnats obevakad.
Jag har tittat till våra frösådder, den nya rosenbusken och de andra växterna, och det är så roligt att se hur det växer! Jordgubbarna har haft det tufft, den krukan har jag ställt på en soligare plats. Det är viktigt att de klarar sig, jag tog hit ett gäng plantor från Sverige, och bara två ynkligare stackare är fortfarande vid liv. Jag har beställt frön: smultron, jordgubbar, djungelgurka, fläder och rabarber, bland annat. Sådana plantor har jag inte lyckats få tag i här. Hoppas att några av fröerna tar sig! Förresten - är det någon av er som läser som har pioner? Skulle man kunna be om frön...? Pionen är en av mina favoritblommor.

Nu ska jag inte hålla på och redovisa varje gång jag får post, men jag måste berätta om det här, det var ju ändå det största som hände under dagen! Dagarna blir lätt lite enformiga i karantänen :-)
Jo, brevbäraren ringde på dörren och lämnade tre saker på trappan:
Ett stort kuvert med tidningsurklipp och saltlakrits från moster, och två paket. Det ena paketet var från en tidigare kollega som postat godsaker och block och penna i ett paket. Runa tog pingvinstängerna med en gång och hade dem i händerna när hon grävde i chiliplantans kruka. Sedan fick hon smaka lite, jag gav henne små bitar röd pingvinstång som hon tog ur min hand, och varenda gång hon gjorde det fnissade hon till och log så lurigt mot mig!

Så var det andra paketet. Det var från min kompis Chatrin. Chatrin är en proffspysslare och har tagit fram alla sina stansar och suttit hemma och gjort MÄNGDER av små pappersfigurer i olika papper, som vi (eventuellt var det tänkt till Disa) kan klistra med! En hel kartong med pappersfigurer! Både Disa och jag fick tillbaka pyssellusten när vi såg allt detta. Man kan sitta hur länge som helst och bara titta på pappersfigurerna. Det finns allt från blixtlås och skor till fjärilar och papperslyktor att vika ihop själv. Runda former, blommor, pumpor och löv, staket, hjärtan på rad, kugghjul, ramar och filmremsor...

Chatrin själv är otrolig. Att pyssla med henne är som att sitta och fingervirka bredvid någon som... Ja, jag vet inte, som stickar en lusekofta, till exempel. Hon är inte bara skicklig, hon har fantasi och fantastiska idéer också. Hon gör verklighetstrogna, stora drakhuvuden att sätta på väggen, och de finaste julkort jag sett. Sådana som hängs upp och är framme året runt. Och hon har en samling stansar som jag inte kunde föreställa mig att de finns :-) Hon formar och färgar effektfullt papper med tekniker som jag inte kan namnet på, stämplar, kombinerar färger och material, bygger upp i olika nivåer med små klisterkuddar...

Det blev lite sent pyssel på kvällen efter middagen, och kartongen får stå framme, här ska pysslas!

6 kommentarer:

 1. 30 dagar i karantän, väl kämpat!

  Här i Sverige får man fortfarande leva mer eller mindre som vanligt. Maxantal personer på en plats är 50 och man uppmanas att bara genomföra nödvändiga resor. Folk jobbar hemifrån om man kan och undviker allmänna platser. Det verkar som att det kommer att fortsätta så och inte gå över i hardcore karantän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det verkar fungera! Visst går det ganska långsamt i Sverige?

   Radera
 2. Jag håller med föregående kommentar om 30 dagar i karantän. Väl kämpat! Verkligen! Det kan inte vara lätt. Tack och lov att ni har er uteplats.
  Tack för de fina orden om min pysselbesatthet :) Och jätteskoj att ni gillade pyssel-nödpaketet.
  Kram Chatrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att vi gillade! Kunde inte bli bättre!

   Ja, tack och lov för uteplatsen!!

   Radera
 3. Vilken trevlig post ni fick. Pysselgrejer är ju perfekt i dessa isoleringstider.
  Ha det så kul och pyssla på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul! Helt perfekt! Lovar att pyssla mycket! :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget