lördag 2 juli 2016

Veckans gäst hos Freedom Travel

I dag är jag veckans gäst på Freedom Travels blogg!
Jag pratar bland annat om barnuppfostran i Spanien - Sverige, och ger tips till Sevillaresenärer.
Läs här på Freedoms blogg!

6 kommentarer:

 1. Jätteintressant intervju. Du beskriver det så bra, känner igen mig i mycket. Många intressanta tankar, även om vi har lite olika perspektiv så har vi liknande syn. Jag tycker också om gemenskapen/ tryggheten och umgås ju väldigt mycket med mina föräldrar men har inga levande svärföräldrar som lägger sig i mitt liv med katolska traditionella normer. Jag tror det hade blivit väldigt många disskutioner. Jag är nästan säker på att min son skulle blivit döpt mot min vilja t.ex.

  Vilken lust att åka till Sevilla... Är ni framme i Sverige?

  SvaraRadera
 2. Håller med Bella, verkligen intressant intervju! Som jag skrev i deras kommentar: det är extra intressant att läsa om barnuppfostran i Spanien. Jag bodde inneboende hos en spansk dam när jag bodde i Barcelona, och tycker det var så fint att se hur tighta familjerna är där nere! I Sverige har uttrycket ”ensam är stark” blivit norm – vilket känns så himla främmande för mig. Med min storfamilj (vi är sju syskon!) hade jag nog passat bättre som spanjorska, haha!

  SvaraRadera
 3. Intressant läsning. Alla dessa vackra platser i Sevilla har jag besökt i veckan med en kompis från Sverige, och det är verkligen en vacker stad! Lätt att glömma när en bor i suburbia och jobbar runt om storstan.

  Nu är det ju ett tag kvar tills jag kommer börja fundera över att bilda familj, men nu känner jag att det här med svensk föräldraledighet är något som jag inte gärna vill offra, även om det finns en del sociala fördelar med att låta barnen växa upp här. Spanien är så levande! Sen gillar jag inte pressen som läggs på barnen så tidigt i skolan. Ibland har jag haft elever så unga som åtta år vars dag förstördes helt pga att provet i skolan inte gick så bra.

  SvaraRadera
 4. Tycker också du svarade väldigt bra på allt och att det blev en intressant intervju! Kul!

  SvaraRadera
 5. Roligt att läsa intervjun! Även om jag läst din blogg ganska länge har jag t.ex. aldrig fått på klart hur det kom sig att du och Jesús träffades och så. Sevillatipsen kände jag att jag borde spara på ett säkert ställe till den dag nån gång i framtiden då jag kommer mig för att besöka staden... :)

  SvaraRadera
 6. Vad kul! Jag läser också Freedom Travel, men hade missat din intervju, men nu har jag tagit igen det.
  Mitt framträdande i media tror jag inte du kan se, men om du kan det får du gärna berätta för mej hur man gör. Jag har inte själv sett det.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget