lördag 2 juli 2016

Köpa sniglarJust nu är det snigelsäsong, och alla tapasbarer som serverar sniglar skyltar om det. Sevillaborna älskar att äta sniglar.
(Berätta inte för Jesús att jag skriver det här. Han älskar att äta sniglar men vill inte höra ordet snigel, om ni minns.)
Många kokar själva hemma, och snigelförsäljarnas stånd ser man på gatorna, ofta utanför snabbköp, sjukhus och inte sällan bredvid olivförsljare med egeninlagda oliver. Det är lite faschinerande att se hur sniglarna försöker  krypa ut ur lådan.
Utanför vårdcentralen på Maria Auxiliadora säljs tre olika sorters sniglar i lösvikt. 2,50 - 3 € per kilo kostar det.
I samma stånd kan man köpa de tillhörande krydddorna, samt få recepttips.
8 kommentarer:

 1. Há caracois!! Står det på skyltar här och där i Portugal också, och så har de ofta ritat dit en snigel med antenner och allt. Tack men nej tack!

  SvaraRadera
 2. Rör de sig? Jag hade inte fattat att de såldes levande... Känns lite läskigt.

  SvaraRadera
 3. Har provat sniglar en gång, men gillade inte smaken (antar att det berodde på kryddorna). Och ja, haha! Trodde sniglar såldes i nät så att det inte rymmer, men icke!

  SvaraRadera
 4. Min pappa plockade sniglar en gång hos min faster (som han sen tillagade). När han hade fyllt en plastkasse full hängde han den på dörrhandtaget till ytterdörren. När han kom tillbaka och skulle åka hem hade några hundra av sniglarna rymt upp längs med väggar, golv och tak i hopp om att slippa bli människomat, ha ha! Detta var innan jag föddes så mina kusiner har med skräckblandad förtjusning berättat om minnet av den helt snigelnedslemmade hallen hemma hos dem en kväll på 70-talet. Jag säger också, tack men nej tack :)

  SvaraRadera
 5. Visst tycker jag om sniglar men att se de kommer krypandes ur skalet är dock inte min grej. Jag äter hellre sniglar på restsurang😀😀

  SvaraRadera
 6. Visst tycker jag om sniglar men att se de kommer krypandes ur skalet är dock inte min grej. Jag äter hellre sniglar på restsurang😀😀

  SvaraRadera
 7. Fint att du är här igen! Jag har ätit sniglar på franskt vis, med smör och vitlök och sånt - nyfiken på skillnaden! hoppas ni har det bra i Sverige - kan tänka mig att körkortssituationen är ett gissel.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget