onsdag 27 juni 2012

Varmast när det är molnigt

Alla gillar vi blå himlar.
Just nu känner jag att jag uppskattar blå himlar mer än tidigare. Här är jag visserligen bortskämd med solsken och blå himmel, det är sällan några variationer på den fronten, men... När det är riktigt hett, sådär uppåt 40 grader, då går solen i moln. Då täcks himlen av vita, disiga moln bakom vilka solskivan syns svagt. Det är som om hettan kapslas in mellan himlen och marken, och däremellan finns vi, kippandes efter luft.
Vi svettas hela tiden. När huden blir överhettad ställer jag mig i duschen en stund, eller går ut i pation och blaskar vatten från kranen på mig. Men fem minuter är det lika illa igen.
Det är bra att svettas. Det farliga ar att inte göra det. Jesús varnar mig. Om jag pötsligt blir helt torr i huden och mår dåligt måste jag ringa 112 med en gång. Då är det golpe de calór, värmeslag. Man kokar upp inifrån. Det dör folk av här varenda sommar. Fast mest sådana som inte har vett att stanna inne under de värsta timmarna, som ger sig ut och cyklar, eller springer eller något annat dumt.5 kommentarer:

 1. Det är därför de kallar det "det soliga Spanien" i Ferdinand på julafton. Walt Disney kan lära oss så mycket i livet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet väl att det är Ronda man ser i början, med den vackra bron?

   Radera
 2. Ska tänka på det när jag ska dit i augusti! Ska dock försöka spendera typ hela tiden på stranden, eller i en pool :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, kom ihåg den viktiga svettningen. Du kommer ju att ha nära till stranden:) Gissar att du längtar.

   Radera

ny gadget

ny gadget