På kvällen åkte vi till Carmona, där middagen väntade.
Ett sådant fint ställe! Parador de Carmona, högst upp på en höjd med fin utsikt.
Vi fick ett bord för två vid ett fönster.
Jag valde kött, Jesús fisk, och maten var jättegod.
Sedan var det efterrättsbuffé. Med bland annat tre sorters chokladtårta:)
Sedan åkte vi itll Jesús föräldrar där presenten från J väntade.
Jag fick ett grisben!
(En pata negraskinka allså, men det låter roligare att säga grisben. Det är ju det.)
Tänkte på att det är sällan som man i Sverige sitter med ett helt torkad grisben, med klöv och allt, i famnen. Alldeles för sällan.
Dessutom väntade ett kort till och ett paket från min bror, fyllt med godsaker.
Skoj att fylla år! Det gör vi om nästa år.
Det låter som du hade en bra dag. Trevligt att du blev bortskämd.
SvaraRaderaOch det är som jag brukar säga - inget förmedlar sann kärlek och romantik mer än ett torkat grisben.
Jag kan tycka att det finns för få kort med torkat-grisben-tema bland gratulationskorten i butikerna. Det hade blivit en storsäljare :)
Från en matälskare till en annan.
Kramar,
Du har så rätt, som så ofta.
RaderaVisar Ola dig sann kärlek?
De magiska orden just nu är pasta carbonara :)
RaderaKramar
J skulle inte vinna någonting med att servera pasta. Här är det jamón som gäller.
RaderaGrattisar från Norrtälje! :-) Vill åsså ha! Snart åker vi till Gran Canaria,bungalow med eget kök... då blir det fullt i mage, kyl och resväska. Jag ska fanken unna oss denna där "klövskinkan" denna gång.....med vänliga hälsningar Pia
SvaraRaderaDet tycker jag! Finna det något godare än pata negra-skinka? Tänk på att man behöver en särskild "skinkställning" att srkuva fast den på, och en riktigt bra kniv. Vi har en särskild skinkkniv, lång, smal, tunn och mycket vass. Går utmärkt att skära tårtbottnar med också:)
RaderaTänk på hur länge en sådan skinka räcker, och hur mycket den kan användas till (fettet och torra bitarna som smaksättare i soppor och buljonger, benet som blir kvar låter man kapas i bitar och använder till detsamma, mycket gott) så är det inte så mycket pengar längre. Och det är en glädje som räcker länge!
Tack förresten!
Försök att få tag i en jamón från Jabugo, de är de bästa. (Där finns bästa förhållanden för torkningen, och grisarna springer omkring fria och glada under ekarna.) Det ska förstås vara från en pata negra-gris (inte pata blanca!), gärna en som har fötts upp på ekollon.
Radera