tisdag 26 juni 2012

Det blev en kackerlacksjägare

Hemkomna efter att ha varit borta hela dagen.
Öppnar dörren.
Något saknas.
- Men... Var är pipen?!?
Pipen som alltid står och väntar på oss när vi öppnar, som sedan skuttar till den röda mattan, kröker rygg och vässar klorna i den, som en hälsning.
Men nu. Ingen pip.
Jesús går in, ser sig omkring.
- Pipen är upptagen, konstaterar han.
Japp. Ute i pation sitter pipen i givakt, stirrandes på en kackerlacka två meter upp på väggen. Han släpper den inte med blicken. Kackerlackan rör på en fot, och pipen ställer sig på bakbenen och sträcker sig mot odjuret.
Det var precis det här som Jesús hoppades på. En kackerlacksjägare.
Det föds inga odjur i huset längre, det har Kackerlacksmannen sett till. De vi ser är av den stora sorten som kommer flygandes. Och det är här som Pip-Larsson tar över.
Jesús vill hjälpa pipen, tar en kvast och smäller ned kackerlackan. Nu blir det fart på katten! Oj, vad han jagar! Han jagar odjuret överallt, ut och in mellan krukor, slänger iväg det i munnen, skadar, leker. Vi stänger dörrarna för att kackerlackan inte ska försöka smita in och rädda sig under soffan, men tittar på genom rutorna. Mycket underhållande. Snart ska kackerlackan dö!
Nummer fyra, för övrigt.

Välförtjänt vila...

6 kommentarer:

 1. Det var väl då för väl, fast jag undrar om inte Jesús har viskat i Pipens öra... :o)

  SvaraRadera
 2. Kan så vara. Sant är att pipens plats i huset är säkrad.

  SvaraRadera
 3. Thomas testade precis att säga (i sin bästa kackerlacksröst): "Vi måste gömma oss - Pipen kommer."
  Hmm... Kanske dags för ett namnbyte? Namnet Pipen kommer inte att sätta skräck i några kackerlackshjärtan. Han bör heta typ Satan - kackerlackskrossaren, Besten - insektsdräparen eller varför inte Arne? :)
  En annan kollega föreslår Tigern Tugg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, vad gör ni på jobbet egentligen? Sitter och diskuterar mitt familjeliv? Min katt? Borde inte ni jobba? Ni gnäller över hur stressade ni är, redigerare, men ni har minsann tid till att sitta och leka katt och kackerlacka.
   Jag tycker Arne låter läskigast. Jag hade inte velat möta en Arne i mörkret om jag vore kackerlacka.

   Radera
  2. I en perfekt värld är arbetsflödet var lite jämnare än i verkligheten. Tro mig sysslolöshet är bara ett problem i början på dagen :(
   Jag håller med dig. Arne är ett väldigt skräckinjagande namn. Kanske i andranamn? I Spanien har man väl hur många namn som helst, eller hur?

   Radera
  3. Två efternamn har man, ett från mamman, ett från pappan. Vet inte hur vi ska få in Arne där faktiskt.

   Radera

ny gadget

ny gadget