måndag 12 september 2016

Nu har vi hus!

I fredags följde Disa och jag med Jesús till jobbet i Aracena.
När vi klev ur bilen på lärarparkeringen njöt jag av den lummiga utsikten mot borgen uppe på berget.
Det var riktigt kallt och vi hade sommarkläder, så vi stannade i Jesús klassrum ett par timmar tills solen börjat värma.
Skolbarnen börjar inte förrän på måndag.
Sedan gick vi över ett vackert torg, lekte en stund på en lekplats tills Disa blev hungrig och bad om en bulle. Vi gick till pastelerían Rufina och köpte vanlig bulle till henne, och en bulle med marängkräm till mig.
Vi åt frukost på ett kafé, sedan somnade Disa i vagnen. Hon var så trött.
Jag gick till en stor keramikaffär nära grottan och tittade på kannor, krukor, gazpachoskålar och stora, målade salladsfat. Promenaden fortsatte och i huvudet gick tanken om och om igen: tänk att jag ska få bo här! Snart!
Jag satte mig på ett torg med porlande vatten och skuggande träd och åt rostad majs och läste bok ända tills Disa vaknade. Hon lekte med vattnet och vadade till låren i vattnet, kastade gröna apelsiner så det sa plums.
Det blev dags att gå tillbaka till Jesús skola. Jag torkade Disa med en handduk som jag hade i ryggsäcken, tanken var egentligen att gå och bada (det kan man i Aracena!) medan Jesús jobbade, men Disa var ju så trött.
Rektornm som vi hälsade på tidigare, stannande en stund och pratade med oss, och när Jesús kom tog vi bilen ett kort stycke för att jag också skulle få se tråkhuset i tråkområdet.
Jag sörjde över ett vackert, äldre hus med en stor jasmin i den mysiga pation, huset som hyrts ut dagen innan, som vi egentligen skulle ha tittat på nu,... men det här tråkhuset visade sig inte vara så illa ändå. Området är nytt och tråkigt, pation är förfärligt tråkig... men något kan vi kanske göra åt saken?
Invändigt är det helt okej. Öppen spis finns, en liten balkong, tre rum och tre badrum (?!), gemensam pool för bostadsområdet...
Vi bestämde oss.
Ett läsår. Så får vi leta vidare efter drömstället senare, när det börjar bli lediga hus igen.
Jag tror att vi kommer att få det bra.

Redan nästa helg går flyttlasset. Förhoppningsvis får vi med allt, men soffan är ett orosmoment. Hur ska vi få ut den genom dörren?
En intensiv vecka väntar, och bloggen blir nog lite lidande... men jag har så himla mycket att visa från Aracena! Blir så roligt att komma på plats!

Jag har äntligen köpt en extern hårddisk att spara bilder på, så nu ska jag rensa datorn, för den har blivit så långsam att jag inte kan lägga in nya bilder. Därav den bildtomma bloggen.

10 kommentarer:

 1. Vad spännande! Det låter som att ni kommer trivas fint i Aracena.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Ska bli kul att se bilder från Aracena!

  SvaraRadera
 3. Grattis till huset! Ser fram emot bilder!

  SvaraRadera
 4. Vad kul och skönt att det ordnade sig! Lycka till med flytten!

  SvaraRadera
 5. Men det blir ju jättebra! Det blir lite som när vi flyttade hit: hitta ett ställe att bo på medan man letar nästa och då vet man mer vad det är man letar efter.

  Öppen spis! Perfekt!

  SvaraRadera
 6. Låter bra :) Vi fick ta in vår soffa och madrass genom balkongen, eftersom trappan är för smal.

  Carina

  SvaraRadera
 7. Hur fick ni in soffan genom dörren?

  SvaraRadera
 8. Grattis - och jättespännande. Ni kanske kan hitta lite sätt att få pation finare och mysigare som du säger? Hoppas ni kommer trivas jättebra i Aracena i allmänhet.

  SvaraRadera
 9. Vad underbart det låter.

  SvaraRadera
 10. Så härligt det låter i Aracena! Hoppas allt går bra med flytten och att tråkhuset börjar kännas hemtrevligt!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget