torsdag 17 maj 2012

Spåtanter och skvaller på spansk tv

Ulrika i Segovia har skrivit ett inlägg om spansk tv, och jag kan inte låta bli att göra det jag också.
Ja, jag ska skriva vad jag tycker med en gång: Spansk tv är skräp!
"Jaså, varför det? Vad kan man se då?"
Skvallerprogram, spåtanter och blodiga sensationslystna nyheter.
En hel del realityshower också.

Jag menar att ett demokratiskt land har de politiker det förtjänar. (Spanjorerna röstar på samma mutade, stjälande politiker till och med när dessa dömts för brotten)
Någon sa att ett land har de tv-program det förtjänar. Och att tv-programmen i Spanien är skräp beror på att spanjorerna tycker om dem och tittar på dem.

Jesús ser nyhetsprogrammmet på morgonen när han äter frukost, han ser också det satiriska El Intermedio ibland. Jag ser ingenting på tv. Hade det varit för mig hade den lilla tv-skärmen endast använts någon gång för film.
Jag slutade titta på tv i Sverige för ett par år sedan. Inte för någon särskild anledning, jag hade bara inte tid att se på tv. Fanns inget program som intresserade mig tillräckligt heller för att jag skulle offra något annat jag ville göra.
Nu är svensk tv en av de saker jag saknar.
Höjden av lycka måste väl vara att sätta sig i en mjuk soffa en vårkväll, höra fågelkvittret i skogen utanför och titta på svensk tv. Medan man äter en sirapslimpmacka med läckökorv och dricker ett glas mjölk till. Mmmm...

Bild: stock.xchng


4 kommentarer:

 1. Jag känner verkligen igen det där! Colombiansk TV suger. Det kanske svensk också gör emellanåt, men inte i JÄMFÖRELSE. Kram!

  SvaraRadera
 2. Nä just det, inte i jämförelse!

  SvaraRadera
 3. Men du kan ju se en del på svtplay från spanien, inte allt men de svenska produktionerna iaf, och så kan du ha text på så kan jesús kolla med dig om han nu förstår lite svenska..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet, men vi har urkasst internet, går inte ens att lyssna på radion ibland.

   Radera

ny gadget

ny gadget