måndag 7 maj 2012

Skoj med kameran


Det blev en tur till Aracena igår. Vi valde en led på tolv kilometer som går från Aracena till Linares och tillbaka till Aracena. Jättefin led! Backig, som alla i de här trakterna, men så vacker! Rätt lätt att gå också.
Kameraryggsäcken lämnade jag i bilen och det var väldigt skönt att gå utan den, med endast den lilla manicken jag fick av Åsa i fickan. Den är pytteliten men har skojiga finesser. En heter "hålkamera" och den hade jag skoj med!


Vi träffade en fin åsna på vägen. Han var sällskapssjuk så vi stannande länge och kliade honom i pannan.
Förutom smörgåsar hade vi små frukter med oss.


Jag kan inte se en svart gris utan att tänka på mat. På de torkade skinkorna som hänger ovanför bardiskar och i mataffärer. Det bästa med Spanien är dess jamón. Det är bara så. Och när jag då ser en svart gris gå ute och böka tittar jag på de tjocka bakbenen, och det liksom kittlar i munnen av tanken på den goda jamón som snart kommer därifrån.
Det låter grymt.
Ni som känner mig, var jag sådan här även innan jag kom till Spanien?6 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder!!!! Superfina. Underbart härlig den på pojkvännen och ja, jag vet vad han heter men kan fan inte stava till det ;-))))))
  Jag försökte hitta det skrivet i texten så jag kunde kopiera men jag hittade det inte... haha!
  Kram Annica!!!!
  //Malin G P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kamerans förtjänst!
   Utom Jesús-bilden, han ser ut så:)
   Japp, Jesús är hans namn. Tänk Jesus Kristus ;)

   Radera
 2. Tack för din kommentar i min blogg! Blev nyfiken på dig, och sedär - en svensk i Spanien, vad roligt! Min killes pappa + släkt är ju från Spanien (en by utanför Valladolid) och min kille har gått på lite dagis och skola där osv. Måste nog läsa ikapp lite för att se hur länge du bott där och allt sånt.

  Jag bodde ett år i Spanien för 10 år sen by the way, men det är ju inte helt ovanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en kompis som pluggar i Valladolíd, och har varit där en gång. Det fins så mysiga tapasbarer där, man lockas att gå in i dem allihop!
   Var bodde du någonstans?

   Radera
 3. Nej, jag tror inte du var sån innan du flyttade. Men jag kände dig lite för lite innan förstås =) Nu börjar jag också se jamón där, bökandes i jorden! Å Aracena, då vet jag ju precis! Nästa gång ska jag också med och gå vandringsled!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska du det! Och då ska du få se levande grisar. Det var en förskräcklig otur att du inte fick se några, men det berodde säkert på regnet. Det är gott att se de här spänstiga grisarna springa omkring, böka, dricka vatten ur bäckarna och vila i sina jättestora hagar, de lever långt ifrån djurfabrikerna!

   Radera

ny gadget

ny gadget