lördag 26 maj 2012

Som en arg fröken hotade hon med att matchen skulle spelas utan publik

Igår var det fotboll på tv.
Inget ovanligt, inte alls, det är fotboll varenda dag och varje gång är det Barcelona som spelar.
(Känns det som.)
Även igår var det Barcelona, och laget spelade mot Bilbao i den mycket viktiga Copa del Rey.
Vi var på födelsedagsfest och hade inte ha tid att titta på fotboll även om vi hade velat (vilket vi inte hade), men just när matchen skulle börja satte vi på tv:n eftersom alla ville höra nationalsången som skulle spelas just innan matchen började, med alla spelare uppställda på rad.

Vad nu? tänker någon.
Jo, så här är det.
Det har hänt tidigare när lag från Baskien och Katalonien drabbats samman i Copa del Rey, att när Spaniens nationalsång spelades började publiken bua och vissla i protest. Varken Baskien eller Katalonien vill ju tillhöra Spanien..
En som har blivit riktigt ordentligt provocerad av det är la presidenta av provinsen Madrid, Esperanza Aguirre, en högerpolitiker som är så långt åt höger att partikamraterna i Partido Popular inte hänger med.
Nu när de båda självständighetskrävande provinserna skulle spela mot varandra igen blev Esperanza Aguirre så rädd för att de irriterande visslingarna skulle upprepas under nationalsången att hon tyckte att om det visslades borde matchen avbrytas och spelas klart bakom låsta portar, utan publik.
Hon fick inget gehör för idén ens från sina partikamrater.
Jag gissar att den som inte hade tänkt att protestvissla under nationalsången innan bestämde sig att göra det efter det dumma uttalandet.
Nå, det var det vi ville kolla. De andra på festen trodde att om något hände skulle det censureras, vilket händer ibland, under de där visslingarna till exempel avbröts sändningen snabbt som attan (chefen för tv-kanalen är alltid någon från det regerande partiet).
Men tyvärr.
Eventuella problem hade lösts genom att endast filma spelarnas ansikten mycket nära, och att låta nationalsången höras på en så hög volym att inget annat kunde uppfattas.
Därefter stängde vi av tv:n.

Fotnot. Kungen själv närvarade inte. Han är fortfarande sjukskriven efter elefantjakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget