tisdag 12 maj 2020

Glad dag med Mallorcadrömmar, brevvän, rosor och en liten som lärt sig gå!Jag var på så bra humör på förmiddagen! Kanske berodde det att jag blivit sittande och tittat på Youtube-videor när de andra sov? Youtube är fantastiskt. Jag halkade in på en kort intervju med Håkan Hellström, och den var så rolig!

Eller så berodde det på gårdagens stora nyhet: Runa har lärt sig att gå! Det var Jesús som upptäckte det medan jag satt uppe och jobbade. Helt plötsligt stapplade hon iväg en meter, bara så där! Flera gånger! Otroligt! Det är stort!

Nästa roliga sak som hände var att Disa fick post, ett brev och en Bamsetidning från nioåriga Vida som vill bli Disas brevvän! Disa blev glad, men jag blev ännu gladare! Jag hjälper henne att skriva tills hon kan själv!

Humöret var således redan bra när jag tog med Runa ut för att hämta veckans grönsaker och därefter göra den mycket, mycket efterlängtade turen till järnaffären som öppnat igen. Jag gick och log hela vägen mot Runa i vagnen. Järnaffären hade strikta restriktioner för att släppa in kunder. Där finns det mesta, och det jag var på jakt efter var såjord, krukor, fat... Och så slank det visst med lite växter; ett par rosmarin, en timjan, en nattjasmin som luktar så otroligt gott när den blommar (hoppas den överlever!) och dessutom en rosenbuske med visa och rosa blommor.

Sedan, när jag satt och jobbade, fick jag plötsligt en fantastisk idé, tyckte jag själv. Nu när vi inte kommer att kunna åka till Sverige i sommar hoppas jag att vi kan göra en liten resa i Spanien i alla fall. Jag är ledig de två sista veckorna i augusti... Tänk om vi skulle kunna... Åka till de Baleariska öarna? Menorca? Mallorca?

Vi har rest massor på fastlandet, sett det mesta förutom östra kusten söder om Barcelona, men öarna har vi inte varit på (ja, Jesús var mycket på Tenerife för länge sedan, där han dåvarande flickvän bodde). De Baleariska öarna skulle jag gärna vilja se, det verkar vara så vackert där, men när Jesús har ledigt på sommaren är det sämsta tiden på hela året att åka dit, har jag förstått. Dyrt och massor med folk. Så det har inte blivit av. Men i år? Med viruset kommer nog inte många utländska besökare dit, så det blir nog inte så fullt... Och vi har inga andra planer... Kanske kunde man ta bilen till Valencia och ta färjan därifrån? Stanna någon vecka, eller två? Undrar om man får resa dit då?

Visst en bra idé? Minst en av er som läser bor på Mallorca, och säkert har många av er varit på öarna. Har ni några tips om vacker natur, mysiga stränder, trevliga byar? Lugna platser utan alltför mycket folk... Finns det där på sommaren? Kanske skulle det gå att snorkla med Disa, hon som älskar vatten?

Ja ja, även om det inte skulle gå så är det roligt att drömma! Någon gång ska vi ju åka dit, även om det inte skulle gå i sommar på grund av viruset.


Ett lästips, förresten. Det skrivs mycket om Kristina Lugn nu, efter att hon gick bort. Jag tycker om Stefan Sundströms dödsruna i ETC. Fast nu ser jag att den eventuellt är låst...

Hoppas att ni har haft en lika rolig tisdag!

13 kommentarer:

 1. Stort grattis till Runas framsteg! Det är stort!

  Vi har varit på båda öarna. Menorca är det som vi i efterhand tyckte mest om men vi har egentligen inte sett mycket av någon av öarna, badade mest. Men det absolut bästa vi gjorde var att på Menorca hyra en liten båt under fyra timmar och själva åka utmed en del av kusten, stanna till och bada i det kristallklara vattnet. Det var suveränt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mysigt det låter! Jesús är mest sugen på Menorca. Jag har en tanke om att Mallorca är grönare, men vet ingenting :-)

   Kan du köra båt?

   Radera
  2. Det här var med ratt och gas ungefär. Mannen min körde mest men vi har ett helt underbart kort på mig där jag kör och man ser bakom på svallvågorna hur jag har kört i zickzack. Jag klarade inte av att köra rakt! Haha! Men som sagt, en enkel båt var det som vem som helst kan köra - om än inte rakt.

   Menorca är ju så mycket lugnare, tror du skulle gilla det! Finns mycket att se om man vill också. Vi tog även en arrangerad båttur i en större båt under en hel dag och då åkte vi runt till olika stränder, fantastiska små ställen.

   Radera
  3. Men då kunde man kanske våga sig på båt? Jag har hyrt moped på Åland utan att ha kört innan, det kanske är lika lätt? :-)

   Måste ha blivit en snygg bild!

   Radera
 2. Hejsan. Vi älskar Mallorca (och kanarieöarna) och vill resa till Menorca och Ibiza. Mallorca och Ibiza har väl bättre (större och vackra) sandstränder tror jag? Och Menorca är kanske mer det du söker om ni nu vill ha lugn och natur, mindre exploaterat, ingen fest eller shopping?, med gulliga vikar och en mindre stor ö? Om det inte är mycket folk räcker nog Menorcas stränder till alla (vi fick veta att det bästa är att ha bât och det är väl samma sak pâ mânga medelhavsöar att de hemliga stränderna nâr man med bât)! Jag har bara sett en fjärdedel av Mallorca typ, det är en ganska stor ö? runt Palma? Det är mycket turister, vi har varit där i juni och slutet av september och tänkt att under sommaren ska man inte resa dit, men som du skriver, antagligen blir det färre besökare denna sommaren sâ det verkar vara ett fantastiskt tillfälle att ha öarna för er själva. Sedan kan det ju även vara lite väl hett om man har otur? Men det är ni väl vana vid? Vill öarna öppna upp i samma takt som fastlandet? Ska bli spännande att läsa om vad dina andra läsare kommer med för tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då låter Menorca perfekt! Och hettan klarar vi nog, det går ju att bada och svalka sig! :-) Värre att vara i Sevilla till exempel, där finns inga badmöjligheter och det är ofta över 40 grader i skuggan på somrarna... Ni verkar ha rest mycket? Kanarieöarna skulle jag också vilja besöka! Men jag tänker att det är mindre trängsel där, även om man åker på sommaren.

   Radera
 3. Åh, Håkan, mi amigo! ;)

  Honom har jag träffat på två gånger på strandpromenaden! Han har tydligen lägenhet här och hänger här ibland. Trevlig typ!

  https://www.bortugal.se/nar-man-tror-att-ingen-forstar-en/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det inlägget minns jag! Så du har träffat honom två gånger nu! Roligt!

   Radera
 4. Båda öarna är jättefina!
  Menorca är, som några redan skrivit, mindre och lugnare. Men kanske blir även Mallorca lugnt denna sommar om nu inte turismen kommer igång. En vanlig sommar på Mallorca är lite too much med massor av folk överallt och kaos vid alla badplatser. De flesta barnfamiljer väljer Alcudia på norra Mallorca för att där finns en fin och långgrund strand. /Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lutar mer och mer åt Menorca :-) Tack för tipset.

   Radera
 5. Grattis Runa till dina första steg! Så fantastiskt att kunna gå. Världen öppnar sig på ett helt annat sätt och föräldrarna får springa efter lite mer och passa ;).. Jag gillar hennes kofta, så fin!
  Jag har bara varit på Mallorca (och Ibiza som barn)och vi bodde i Alcudia där det var långgrunda stora stränder och många andra barnfamiljer. Vi hyrde bil en dag och åkte runt lite i de norra delarna. Höga berg med vacker utsikt på krokiga vägar och ner till trevliga orten Soller vid havet där vi åt lunch. Där finns en spårvagn in till staden Soller, men dit åkte vi inte. Mycket turister vanliga år. Valldemossa uppe på höjden i närheten sägs vara vacker med en hel del kultur och historia. Jag skulle gärna vilja upptäcka mer av Mallorca och kanske vandra lite där. Men, jag har slutat att flyga och har lite längre och besvärligare väg dit än vad du har och så är det ju detta virus också som just nu sätter stopp i alla fall. Men drömma kan aldrig vara fel... Hoppas att ni kommer dit eller till något annat fint ställe i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vackert och lockande du beskriver ön. Jag tänkte nog det, att det finns en hel del där att se och upptäcka! Ja, jag har lättare att ta mig dit, en bilresa och en tur med färjan bara. Fast det går flyg också.

   Koftan är så härlig att vi håller på att slita ut den! Min svägerska har stickat :-)

   Radera
 6. Hälsar Annika F

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget