lördag 30 maj 2020

Få dödsfall, botad tandläkarskräck och ett citronträd som trivs!

Vi ska till kusten, och Jesús tror att jag jobbar fortfarande, medan jag i själva verket skriver ett litet snabbt inlägg :-) Utan bilder, det tar längre tid med bilder, ha överseende.

Nu har jag varit hos tandläkaren två gånger, och fler besök blir det, men hörrni, jag har botat min tandläkarrädsla! Det är stort! Tandläkare, vilken viktig, beundransvärd yrkesgrupp! Tack för att ni finns, tandläkare! Jag ska aldrig någonsin mer slarva med tandläkarbesöken!


Varje morgon går jag ut och pratar med mitt citronträd. I två månader stod det som en pinne, inget hände. Jag studerade bladen och undrade om det vantrivdes hos oss. Men så! Något litet började sticka ut på några ställen på stammen, efter någon vecka fattade jag att trädet började få grenar, och nu verkar grenarna växa en hel centimeter varje dag! Dessutom bildas det vita blommor i toppen! Vad glad jag blir över det här lilla trädet. Vilken dröm, ett eget citronträd med frukt! Men jag undrar hur jag ska göra med krukan. Eftersom vi köpte trädet samma dag som Spanien stängdes ner kunde jag inte köpa en stor kruka till det, fick sätta det i den största krukan jag hade, vilken inte är särskilt stor. Trädet behöver flyttas, men när ska jag göra det? Vill inte störa grenbildningen och blomningen.
I torsdags kom Goretti och hämtade Disa. Hon var hela dagen hos familjen och lekte! Vad härligt! Jag berättade det för Cristina, när jag träffade henne igår, att Disa har börjat leka igen, och hon blev bekymrad, för hur gör de när de leker? Har de ansiktsmasker?

Det säljs barnmasker, men Disa har ingen sådan. Det är inte obligatoriskt förrän hon fyller sex år senare i sommar. Jag ser ingen mening med att hon ska bära mask. Jag tänker att vi låter ungarna leka. Om någon smittas är det en förbaskad otur, men vi kan ju inte isolera ungarna, eller oss, från världen tills det finns vaccin.


Jag läste om hur många haft depressiva tankar under karantänen, men som ett positivt avslut på artikeln skrivs det att spanjorerna är bra rustade för nästa våg av viruset. Och inte förrän då fattade jag att den första vågen är över. På en vecka har det inte rapporterats mer än 40 döda sammanlagt i Spanien!

4 kommentarer:

 1. Vad kul för Disa att hon får träffa kompisar och leka igen. Visst känns det bra att dödstalen sjunker (kanske inte i Sverige.....) här är vi ofta nere på 0. Förhoppningsvis dröjer en andra våg, hoppas det då finns mediciner eller helst vaccin. Lycka till med citronträdet, vi har två stora i trädgården, jag gör ofta lemon curd. Det är mums på kex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två stora citronträd i trädgården, vilken lycka! Jag har räknat till nio blommor i toppen på mitt, det blir nog ingen lemon curd i år :-) Men kanske nästa?

   Andra vågen beräknas ju komma i höst, men jag tror att alla är mer förberedda då. Kanske hinner det testas fram en medicin som hejdar sjukdomsförloppet för de svårast sjuka tills dess?

   Radera
 2. Roligt att Disa kan leka igen.
  Ha det skönt vid havet och trevlig svensk morsdag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för mors dag-hälsningen! Jag visste inte att det var mors dag :-) Detsamma till dig!

   Radera

ny gadget

ny gadget