onsdag 27 maj 2020

En ny sagobok och Trumps twitter-bråk

Efter tre år som USA:s president fortsätter Donald Trump att förvåna! Han gör så konstiga saker att ibland blir man full i skratt och undrar om han har tappat det helt nu. Igår kunde man läsa om att Twitter, efter en tweet från presidenten där han menar att det vore en mycket dålig idé att underlätta poströstning i det kommande valet (med tanke på corona-pandemin och att folk bör fortsätta hålla distans) eftersom det leder till valfusk, la till ett utropstecken och länkar till pålitliga källor för den som vill veta hur det egentligen ligger till. Och idag har Trump svarat med hot om att stänga ner Twitter. Alltså, vad säger man? Behöver man säga något ens?

Jag ska få tillbaka på skatten, det är en väldigt trevlig nyhet! Troligtvis kommer skatten att gå till ett vidvinkelobjektiv, det har jag behövt länge!

Jag körde till Fuenteheridos och lämnade av Disa hos Uma. Martin från samma klass kom samtidigt som vi, och inne i huset stojades det från barnen. Umas föräldrar lever på, bland annat, teater på feriorna, och nu när alla ferior och stadsfester har ställts in har de påbörjat ett nytt projekt, de gör en sagobok. Umas pappa satt och skrev, och jag fick se några av mammans illustrationer. Jag visste ju redan hur skicklig hon är, men detta alltså... Det kändes som att stå bredvid John Bauer.  Känner jag verkligen en sådan skicklig illustratör?

Nu skulle jag vilja lägga in en bild på vårt lilla citronträd, men jag måste verkligen jobba, stannade alldeles för länge hemma hos Umas familj...

Hur har ni det i veckan? Vad händer? Berätta något, jag tycker att det är roligt att läsa!

 

12 kommentarer:

 1. Hälsa dem att vi köper ett ex eller fyra när den är klar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag tror att det kommer att bli en mycket bra bok! Deras jobb är ju sagoberättande, även om det annars är i teaterform, och den här kvinnans illustrationer alltså... Om hon någon gång har en utställning kommer jag att köpa en tavla!

   Radera
 2. Passar på att säga hej idag :) känns å ena sidan som att livet är ganska normalt numera, samtidigt är det ju för att man liksom vant sig vi den helt annan vardag. Men så länge det inte finns barnomsorg, blir ju hemmajobb det som gäller, och kombon av det och skola lämnar inte så mycket tid över mer än till den dagliga promenaden. Men idag när vi var ute gick vi spontan in i mataffären på vägen hem och det var första gången på 2,5 månader som jag inte hade planerat besöket med lång lista, etc... det har kommit att bli något nästan högtidligt, och stressigt... men idag bara slank vi in och det kändes så normalt. Bortsett från våra munskydd, och handskarna, som inte var handskar utan plastpåsar för tydligen fanns det inte längre några engångshandskar att få tag på. Och Iván var jättearg som var tvungen att gå omkring med påsar på händerna. Vi träffade vänner i fredags och ska göra så igen på fredag, och denna gång på en strandrestaurang, äntligen!!! Vi bor lite för långt från stranden, 1,5-2 km... och här verkar det som restaurangerna öppnar först denna veckan... så vi har ett bord bokat till på fredag sedan en vecka tillbaka..! Om allt går vägen får vi ju besöka stranden annars från måndag när vi går in i fas 2, men ändå, känns stort att se havet på när håll och att I får leka i sanden (bredvid restaurangen). kram /Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Vilken fin kommentar. En inblick i vardagslivet. Förstår att I tyckte det var jobbigt med plastpåsarna :-) Jag har varit inne med Disa två gånger, ena gånger fick hon desinficera händerna med ett starkt medel som kliade och sved, och andra gånger fick hon bära plasthandskar. Men hon har så små händer att hon kunde stoppa in tre fingrar i ett handskfinger :-)

   Jag tänker OFTA på vårt restaurangbesök, och vill så gärna publicera bilderna, men HITTAR INTE MINNEAKORTET!!

   Hoppas det ble vett härligt trevligt restaurangbesök!

   Radera
 3. Här händer det så mycket att det bara snurrar! Min äldsta fick en inbjudan till att träffa sin blivande högstadieklass på posten idag och jag känner att det är tur att jag själv är högstadielärare, så jag vet att det inte är så farligt som det låter. ;) Samtidigt talar min yngsta redan längtansfyllt om hur han saknar sitt dagis, fast han ännu har två dagar kvar där före sommarlovet - han hann i alla fall vara där 2½ vecka mellan coronaundantaget och sommarlovet... i augusti börjar han i förskolan (= förskoleklass). Åååh, de växer upp! En mamma har väl rätt att bli lite blödig med mindre..? ;) Tack och lov för att mellanungen bara fortsätter i samma, gamla skola till hösten i alla fall!

  Hur som helst, det har varit så roligt att läsa om er nya frihet! Blev alltigenom glad både av att läsa om er utflykt till havet och om Disas glädje när hon fick träffa sin kompis igen. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mycket som händer hos dig! Ny skola, ny klass, det är stort! Och man hoppas så att allt kommer att bli bra!

   Är det redan sommarlov hos er?

   Radera
 4. Hej Annika!
  Ja Trumpeten...vad var det Axel Oxenstierna sa till sin son? "Om du visste med hur liten klokhet landet styrs"...eller nåt ditåt. Otäckt med såna ledare.
  Kul för Disa att få lattja med kompisar! Och så kul att dom skriver bok och kan illustrera så fantastiskt. Stort!
  Blev illa till mods då jag läste om ett gäng på 20 personer som hade en födelsedagsfest...innan man fick träffas. Alla 20 blev smittade!! Och smittan kom ut i stan...Lleida i Katalonien.
  Här är varmt som attan på min sida av Spansklandet. Tandont...måste alltså till Bengan här i Torre. Usch!!!Ja du vet.Och kostar dessutom :-)
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läste om det, sedan smittade dessa 20 personer sina familjemedlemmar och plötsligt var nästan 100 personer sjuka!

   Vad bra sagt av Oxenstierna, måste le...

   Hoppas att det går bra med tanden!!!

   Radera
 5. Har du några bilder att visa av konstnärens illustrationer? Skulle vara roligt att se och jag beställer gärna några böcker också till mig och jobbet :)! Här händer inte så mycket mer än jobb, nyheter om coronan som inte ger med sig tyvärr och att Zlatan är skadad och hemma i stan igen. Ska hålla ögonen öppna och se om jag ser honom körandes i sin fina Ferrari... /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har läst om bilen :-)

   Nej, har inga bilder av illustrationerna, kanske kan jag ta någon framöver? Böckerna kommer ut på spanska i första hand, men jag kanske får översätta till svenska?

   Ha en fin helg!

   Radera
  2. Ja, bra idé med att du kan översätta! Jag kan inte spanska, sonen kan lite... Men fina bilder har inga språkbarriärer så ta gärna några foton om du får lov till det och visa! /Annika F

   Radera
  3. Jag ska ha det i åtanke, om jag får möjlighet!

   Radera

ny gadget

ny gadget