fredag 8 maj 2020

Femtiofjärde dagen i karantän - katastrofer och motvikter

Att följa nyhetsrapporteringen kan ju sänka vem som helst. 26 000 döda i Spanien, 3 000 döda i Sverige, värsta jobbraset i USA sedan depressionen på 1930-talet, ingen sjukvårdsutrustning alls till sjukvårdspersonal i Ryssland om de inte handlar själva, USA och Europa hindrar Kuba från att köpa skyddsmaterial och utrustning, karantän i Indien som kommer att ta död på långt fler än corona-viruset på grund av miljoner förlorar sina inkomster och riskerar svält, att Brasiliens president Bolsonaro låter folk dö i covid-19 utan att göra ett dyft...


Tur att det finns motvikt. En unge som plockar av alla rosenbladen från de (av mamman) efterlängtade rosorna för att göra en doftande säng åt sina sniglar (den motvikten hamnar i och för sig både på plus- och minuslistan, men får en att stanna i nuet), en liten unge som kryper omkring med ett träljus i munnen som en cigarr, en pappa från Disas skola som får psykbryt när han försöker hjälpa sin nioåring genom videolektioner, online-möten och skolplattformar, som förvirrat och frustrerat skickar igenkännings-GIF:ar som man bara måste skratta åt... Och så den här, som jag snubblade över, Jacke Sjödin som sammanfattar coronaläget!


6 kommentarer:

 1. Disas sniglar har det fint! :)

  SvaraRadera
 2. Nej, nyheter är inte det roligaste i livet alla gånger. Ibland måste man stanna upp och tänka till, hur bra man har det, att man har möjlighet att bli sur/arg/irriterad/frustrerad men ändå dra på mungiporna åt snigelsängen ... Tveksam till om sniglarna uppskattar doftsänegn, dock. Hos mig föredrar de att äta upp amaryllisens blad hela tiden. Är det sådana där små sniglar med spetsigt skal eller är det vinbergssnäckor? Skövlare är de båda två, vill inte ha i trädgården! Alla säger att vinbergssnäckor är harmlösa men det stämmer inte. Minns när jag i Sverige lyfte på fiberduken för att kolla sallaten och ser ett slemstreck från början till radens slut, inte ett blad kvar. Bara den belåtna vinbergssnäckan i slutet på raden ... Då var jag inte glad! Disa hade gillat den trädgården, jag plockade hinkvis med dessa sniglar och hällde ut på andra sidan vägen! Funderade på att sälja dem till escargot-älskare ... En förmögenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Spetsigt skal... Nej, det tror jag inte. De ser vanliga ut. Vet inte vad jag ska göra för att skydda växterna! Jag går och letar efter sniglar på dem, men de har redan försvunnit när jag kommer, kvar finns bara trasiga blad...
   Jag känner att de förtjänar doftsängen om de ogillar den. Jag hoppas att de ogillar den! Du borde ha gjort en doftsäng åt din salladssnigel!

   Radera
 3. Jag lever i en helt vanlig värld, är i trädgården, pular, pysslar, njuter av vädret, lagar god mat och så......kommer nyheterna och man inser i vilken hemsk värld man lever i där så många lider. Våldsamma kast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvära kast, ja! Jag borde läsa mindre nyheter för att glömma världen längre stunder i taget.

   Radera

ny gadget

ny gadget