fredag 29 maj 2020

Blöta mobiler

Barn och mobiler. Den förra råkade jag tvätta i tvättmaskinen förra sommaren. Den dunkade så mycket från tvättmaskinen att jag trodde att jag hade råkat stänga in katten där. Sömnbrist och kamp med två barn gör sådana saker med en.

Den nya telefonen halkade ner i handfatet som Disa fyllt med vatten för någon lek. Hon fiskade omtänksamt upp den och lutade den mot burken med hårgelé, men det tog säkert en halvtimme innan jag fattade varför den var blöt.

Tydligen ägnar sig rektorn på Jesús skola åt att laga mobiler på fritiden, så vi ska se om han kan rädda den.


Har ni sabbat någon telefon?

15 kommentarer:

 1. Nej, jag har ingen mobiltelefon. Jag sparar mycket pengar på det ;). /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör du! Och man lägger ju sällan en fast telefon i tvättmaskinen av misstag!

   Radera
 2. Jo då, jag har också lyckats med det. Jag var På bensinstationen och samtidigt som jag tankade pratade jag i mobilen. Efter avslutad tankning och prat så lade jag mobilen på biltaket för att skruva på tanklocket och stänga luckan. Jag kör iväg och ser i backspegeln något som glider av taket. Just ja, mobilen!!! Inte nog med att den rasat i backen, jag backar bilen och lyckas också med konststycket att köra rätt över mobilen.....som naturligtvis var platt som en pannkaka �� Skrattar gott åt det idag, men där och då var tårarna nära. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej! Hahahaha! Åh, vilken otur! Men så roligt i efterhand! Hahaha, backningen... Hu!

   Radera
  2. Det där fick mig att tänka på vad mannen min gjorde! Det skrev jag om här:
   https://solsomsol.blogspot.com/2014/08/den-har-ska-jag-leva-pa-laaaange.html

   Radera
  3. :-D Det där var väldigt roligt! Otrolig tur att mobilen låg kvar!!

   Radera
 3. Nej.

  Lägg mobilen i en tättslutande påse tillsammans med ris. Förhoppningsvis suger riset åt sig fukten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en modern variant som man inte kan öppna. Nästan helt tättslutande, så jag försökte inte ens med riset. Men det verkar som om rektorn har torkat bort en massa vatten och fått liv i den!

   Radera
  2. Så skönt! Annars kan ris-metoden funka bra, även med kameror har jag hört. Och ris har man ju oftast hemma.

   Radera
  3. Haha, hoppas slippa testa detta med kameran!

   Radera
 4. Japp. Min första smartphone. Man kan ju lyssna på radion i den och det gör jag gärna i köket. Den här hade en jätteglatt baksida och gled helt enkelt ner i stengolvet och så sprack skärmen, förstås. Nu har jag ett gummiaktigt skydd på baksidan.

  När jag tittar på mina medarbetares telefoner (folk lägger upp dem på brickan när de går och äter lunch) ser jag att jag bara hade otur i att skärmen gick sönder så mycket att det blev oläsligt. Så länge det går att läsa mellan fläckarna av söndrighet byter man inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, nej, den fungerar ju fortfarande! Men du, har du provat en sådan där skyddsplast som man klistrar på skärmen? Jag har tappat min många gånger, men skyddsplasten på skärmen är så bra, att det bara blivit en liten spricka. Ja, när Runa började bita i den blev det värre än så förstås, plasten skyddar inte mot bett...

   Radera
 5. Jag har hört att man ska spara på sådana där påsar med små kulor i som följer med när man köper t ex skor. Do not eat står det på dem. De drar till sig fukt. Så när mobilen dränks ska man lägga den ihop med några sådana påsar i en plastpåse. Kanske funkar det? Jag har aldrig testat utan detta är bara hörsägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Silikonpåsarna, ja. Det gäller bara att man förvarar dem i en tättslutande påse innan för annars har de dragit åt sig så mycket fukt från luften att det inte fungerar.

   Radera
  2. Det låter som ett vettigt tips. Men man måste vara en väldigt ordningsam person för att spara påsarna, och sedan veta var de finns någonstans. Här hemma är det uteslutet.

   Radera

ny gadget

ny gadget