torsdag 7 maj 2020

Femtiotredje dagen i karantän - längtan till havet och förlängt undantagstillstånd

Nästan dagligen säger vi till varandra, att så fort vi får lämna hemmet och åka någonstans, så ska vi åka till havet. Närmsta strand ligger drygt en timme söderut, men vi ska inte åka till närmsta strand, utan till en som ligger lite längre bort. Jag bloggade inte om det, men för ett och ett halvt år sedan, när Jesús var borta över helgen på någon spelning, bokade jag rum åt mig och Disa i La Antilla, på ett riktigt charterhotell, tror jag. Jag har aldrig varit på charterhotell förut, så det var spännande!

Rummet var underbart, det fanns ett härligt poolområde (fast det var november och alldeles för kallt för att bada), buffé-restaurang och någon musikalisk kvällsunderhållning. Det kändes otroligt konstigt att vara där. Anledningen till att det blev just det hotellet var att de hade en liten spaavdelning. Bastu fick jag inte besöka med barn (grrr) men vi njöt av den lilla varma bassängen och bubbelpoolen (som barn inte fick besöka dag två, tillfällig bestämmelse, grrr igen). Det var väldigt roligt att göra den miniresan med Disa, och Runa i och för sig, hon låg och sparkade inne i magen som var så stor redan då, men det jag skulle komma till var den härliga stranden som vi besökte innan vi begav oss till hotellet. Vilken härlig strand! Vi gick länge och plockade snäckor, sådana där stora snäckor som tar upp hela handen. Det var grått och regn i luften och vi plockade fickorna fulla. Jag har fortfarande en av de stora snäckorna i kameraväskan, som minne.

Till den stranden vill jag åka, när vi får lov att resa inom regionen. I slutet av maj kanske?


Undantagstillståndet förlängs med två veckor till, till den 23 maj. Det var på håret att regeringen inte fick det stöd den behövde för en förlängning. Medan partier i andra länder går ihop och samarbetar för att föra landet genom krisen, händer det motsatta i Spanien. Här är nivån låg i vanliga fall, nu har det urartat med protester, fula tillmälen och anmälningar. Det tredje största partiet, extremhögerpartiet Vox, vägrar att ens samtala med regeringen om Spanien i corona-krisen, eftersom socialisterna, som vann senaste valet, samarbetar med vänsterpartiet Unidas Podemos.

12 kommentarer:

 1. Förstår verkligen er längtan till havet! Hoppas att det snart blir möjligt.
  Men vilken soppa med politiska läget i landet :(. Nu borde alla samarbeta och sträva mot samma mål. /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det!

   Politikerna här håller en sådan låg nivå... Man upphör verkligen aldrig att förvånas i Spanien.

   Radera
 2. Jag längtar också till havet, även om vi bor nära, en spårvagnstur... vi åkte faktiskt till Askim strand i helgen men med min pappas bil som ju står still för tillfället så behövde köras pga batteriet så jag googlade på närmaste strand i Gbg. Den var nästan folktom och det doftade tång... mmh! Jag brukar ju älska göra utflykter i maj men bestämde mig att vänta till efter midsommar, juli pga att läget i gbg är riktigt illa just nu, här är vi på toppen av kurvan... och jag blir orolig då människor verkar börja slappna av, både fler bilar och människor i rörelse... / Gabriella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint, en utflykt till stranden... Och lukten av tång! Underbart!

   Jag tror inte att folk orkar hålla avstånd så länge, alla vill nog återgå till sina liv... Här fuskar folk mot karantänen, och så fort det inte längre är straffbart att träffas lär folk fortsätta ses som innan allt det här. Typ. Det vanliga, så länge polisen inte ser en...

   Radera
 3. Hej Annika!
  Ja härligt med havet är det. Jag ser det från terrassen men går inte ner...mer folk där.
  Ja politikerna här i Spanien är inte roliga. Jag tycker det är obehagligt att lyssna på hemska tillmälen och epitet...Hemma kan dom vara dumma men en västanfläkt i jämförelse och nästan aldrig personangrepp på samma vis.
  Låter härligt med denna stranden ni var på...
  Snart så...Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personangrepp ja, det är så lågt...

   Kanske kan du ta en tidig tur till stranden? När det är mindre folk? Det ska bli regn nu, i alla fall här i mitt hörn, då är det bra läge att gå ut. Alla spanjorer håller sig inomhus :-)

   Radera
 4. Ja, karantänen fortsätter och man längtar efter frihet. En snäckstrand låter härligt!
  Jag har förstått det som att man kommer att få resa inom hela provinsen från och med måndag när vi går in i fas 1, för oss innebär det hela Mallorca. /Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måndag, kan det vara så? Hoppas att du har rätt!

   Hela Mallorca vore inte fel :-D

   Radera
 5. Vad tråkigt om det blir fulpolitik av en sån här situation! Här i Finland tycker jag faktiskt det verkar som att det finns en förvånansvärt stor enighet mellan partierna och hittills har regeringens beslut fått ett rätt så gott betyg av folk överlag - även om det förstås alltid finns folk som tycker tvärtom... Men det tycker jag känns bra!

  Låter som en härlig strand, hoppas ni har möjlighet att åka dit snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även i Sverige verkar samarbetet gå fint. Men nivån i Spanien var redan låg, och nu står politikerna längre ifrån varandra än någonsin, verkar det som.

   Radera
 6. Ja. Hav och natur. Jag saknar konstiga saker. Som segling, rodd, cykelturer och skogspromenader. Bad i iskall, len, ren sommarsjö. Min sambo säger att all svensk musik handlar om natur och väder... Jag kontrar med att fransk musik handlar om att vara olycklig?
  Vi tror ju att semestern vi bokat inte blir av. Till Medelhavsöar... Men de finns väl kvar. Engelska kanalen är inte riktigt samma men bra det med? Just nu gäller 100 km, vi kommer inte till havet! men det känns härligt. Massa skog och absolut möjlighet att paddla kanot till exempel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att ni kan komma ut i naturen! Men vad synd, max 100 km?
   Vart hade ni tänkt åka i Medelhavet?
   Vad finns det för trevliga ställen vid Engelska kanalen?

   Radera

ny gadget

ny gadget