söndag 10 maj 2020

Femtiosjätte dagen i karantän - bidrag, Disco-besök och lördagsspel

Jag blev uppringd av min bokförare, hon tänkte skicka in mina uppgifter och försöka få del av regeringens bidrag åt mig. Regeringen har släppt miljarder i stöd till alla som förlorar jobb under krisen. Här är det mycket vanligt att man tvingas ha enskild firma för att få jobba på ett företag, för att arbetsgivaren ska kunna smita undan arbetsgivaravgiften. För ett ögonblick kändes det lockande, jag tänkte på huset som vi sparar till, en välkommen summa till sparkontot... Naturligtvis sa jag nej. Jag bad henne att inte skicka någon ansökan, jag ska inte ha något bidrag. Så många som har förlorat sina inkomster och behöver pengar, det är skrämmande. Jag gör det inte, både Jesús och jag jobbar just nu, vi har en sådan tur som har inkomster båda två att vi nästan skäms.

Det har varit en kämpig vecka, kämpigt att jobba heltid de timmar som blir över före och efter Jesús fasta fem timmar. Lördagen var precis vad vi alla behövde. En lugn dag utan måsten (måste visserligen jobba ikapp missade timmar, men valde att skjuta på det till söndagen istället). Katten Disco var här hemma nästan hela dagen. Han sov flera timmar på min plats i sängen, vilket gjorde mig glad. Vi har ett särskilt band, jag och Disco. Tänk, för några månader var han så rädd för oss att han sprang bara han såg oss genom fönstret.

Jag hade Disa-tid. Vi var inte osams på hela dagen, och när Jesús och Runa sov siesta spelade vi spel (nästan osams dock, eftersom Disa är dålig förlorare), Domino, Hänga gubbe och ett labyrintspel. Ute regnade det. Det ska regna hela veckan som kommer, men innan de första dropparna föll han vi med att grilla; grillspett samt det godare kött jag vet: filéer av secreto, ibericogrisen förstås (här ska man köpa det bästa, annars kan det kvitta). Finns det något godare? Slaktaren skar tunna filéer som vi grillade snabbt med lite salt på. Att ha en sås till ett sådant kött vore en dödssynd.

På kvällen hade Disa och jag hemma-spa igen, med badbomb, levande ljus och kall dryck i glasen. Vi såg ett par musikvideor på datorn i sängen innan vi la oss, och jag hann inte läsa mer än en spökdikt ur Gräset skrattar, så hade hon somnat.

En fin lördag. Hoppas att ni också hade det!

8 kommentarer:

 1. Jag gillar personer som kan skilja på rätt och fel. All heder åt dig!
  Och Gräset skrattar är en av mina favoritböcker. Så fin.
  Här regnar det också...Ha det bra! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av mina favoritböcker också! Jag minns den från när jag gick i skolan, där jag läste dikter ur den. Sedan letade jag efter boken när Disa kom, men den trycks inte längre. Men förra sommaren hittade jag ett exemplar i en second handaffär i Skara. Jag blev så glad! Jag fick samtidigt med en hel bokskatt därifrån, just den dagen var det många fina böcker inne. Gräset skrattar läser vi varje kväll, Disa somnar till den. Jag tänker att hon får ett bättre ordförråd än jag kan ge henne genom den poesin.

   Radera
 2. Vi hade en superfin lördag med utflykt till fårgård (med lamm) och sedan middag på pizzeria (uteservering + inte en själ där förutom vi och pizzabagarna).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en toppendag! Underbart!

   Radera
 3. Vi fick också info om det där med bidrag men nej. Även om vi har påverkats så har det fortfarande trillat in lite order.

  Vad härligt med en så fin och lugn dag. Bra där med spelandet, tror det är viktigt att lära sig förlora också. Jag lät aldrig sonen vinna hela tiden när han var liten. Haha, när vi spelade tillsammans med svärmor dök det upp en helt ny sida hos henne! Intressant vad spel kan visa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Hur tar sonen förluster numera? Är han bra på att förlora?

   Radera
 4. Vem är katten katten Disco? Har du berättat i mer om den i tidigare inlägg?

  Mvh
  Galen i katter tanten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, honom har jag inte berättat mycket om. Det kommer ett kattinlägg så fort jag hinner sätta mig en lite längre stund och skriva. Disco är ett mysterium. Vi vet inte var han hör hemma, men han kommer alltid gåendes längs taken mittemot, aldrig från gatan. Han luktar starkt av parfym (bor alltså hos en kvinna) och är rädd för de flesta. Egentligen fick han namnet Bizco (vindögd) men det blev Disco på grund av en missuppfattning från Disa :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget