tisdag 24 juli 2012

Trianas stora fest

La Velá!
Trianas stora stadsfest! Eller stadsdelsfest, om man ska vara noga.
Mitt under hetaste sommaren organiseras denna fiesta på Calle Betis dit varenda Trianabo går. Jesús, den sanne Trianabon sedan födseln, har inte varit där på sex år på grund av mig (han har varit i Sverige med mig istället), äntligen fick han gå.
Vi tog en liten tur igår kväll.
Började med att se la cucaña. Det handlar om att få tag i en flagga som satts fast längst ut på en stock i floden. Ser rätt knepigt ut, man får ha bra balanssinne, men det är värre än så, för stocken har smetats in med fett klet så den är halkig som tusan.
Mycket underhållande.

Vi kollade en stund, sedan gick vi och tittade på böcker och åt middag. När vi gick tillbaka hade området vaknat. Det är på kvällen det lever. Lamporna tänds, musik spelas från casetas där folk samlas för att dricka, äta och prata. Det säljs gröna hasselnötter, tjocka våfflor och sardiner. På en scen framför Trianabron bjuds på underhållning. Vi stannade en stund och tittade på danstävlingen i sevillanas.
Under veckan arrangeras cykellopp, fisketävling, konserter och en mängd andra saker. Jag siktar in mig på torsdagskvällen, avslutningskvällen, då Manuela Carrasco ska dansa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget