lördag 28 juli 2012

Jul i Sverige

I fem år har vi väntat på att julafton ska infalla en måndag. För då får Jesús jullov redan den 21 december, och om han (nu vi) tar ett plan samma dag till Sverige finns det möjlighet att äta julbord och gå på Liseberg.
Några julbord har sittning så sent som den 22 december.
I år infaller julafton en måndag.
Jag har redan börjat kolla flygresor.
Hemlängtan. Ojoj.
Nåväl. Om Jesús verkligen kommer att jobba här i närheten kan vi hinna åka till Malaga direkt efter skolan och sedan ta ett plan därifrån 19.15. Vi måste visserligen övernatta någonstans på vägen, men vi kommer fram till Göteborg på lördag förmiddag.
Sitter och kollar julbord, öppettider, julkonserter.
Bokar husrum i morbrors stuga.
Shit. Fem månader kvar...

Torget i Lidköping.

2011 års julfirande, en lugn historia som började och slutade med lunchen.

9 kommentarer:

 1. Ah vad avundsjuk jag blir. Jag har inte firat jul hemma pa atta ar, och jag saknar svensk jul! Hoppas din plan gar igenom och att ni kan aka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir nästan avundsjuk på mig själv, och då har jag ändå firat jul fyra av sex gånger de senaste åren. Kan du inte för jobbet?

   Radera
 2. Jag är ledig en helg i manaden och de tva sista aren har jag haft turen att "min" helg inträffat under julen men det har inte vart värt det ekonomiskt sätt att aka pa en fredag för att sedan aka tillbaka pa söndagen igen, speciellt inte under julen da det är dubbelt sa dyrt! Jag har dessutom familjen utspridd över Sverige och skulle inte hinna träffa alla därför har jag valt att aka ett par veckor i Feb/Mars istället för samma pengar och fa tid att träffa alla och framförallt koppla av! Pappa och hans fru har visserligen varit ner ett ar och firat spansk jul och nyar här, sa ensam har jag inte vart, ett ar iaf.. men jag hoppas lyckas med semester över bade jul och nyar sa smaningom och kunna tillbringa den i Sverige, det skulle vara saaaa mysigt! Tills dess far jag glädjas med dig istället! Har Jesús firat jul i Sverige innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när jag inte har varit i Spanien har han varit i Sverige med mig. Jag tror inte att han helt fattar grejen med jul i Sverige, man kanske måste vara infödd för det. Och Kalle tycker han är jättefånigt.
   Vad tycker du om den spanska julen?
   Hoppas att du kan få semester över jul snart!

   Radera
 3. Härligt! Det är nästan så att jag börjr längta till jul, julbord och Liseberg nu. ;)

  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje årstid har sin charm. Vi njuter av sommaren nu, men julen (årstiden?!? :) kan vara underbar.

   Radera
 4. En liten nostalgitripp :) Gillade speciellt julbilderna från Lidköping. Vad mysigt... eller ja, rent förj***igt mörkt och kallt. Usch vad deppigt. Verkligen! Men vackert på samma gång. Jag är uppenbarligen lite kluven.
  Inte för att avskräcka dig på något sätt att komma hem men var det inte strax efter 2011 års nostalgiska julfirande som alla dina element rasade och du hade 12 grader i lägenheten? Din stackare :(
  Detta året önskar jag dig bättre elementlycka. Må din jul bli alldeles lagom varm med fantastiska reseförhållanden, trevligt sällskap och fantastiska mängder paket och god mat.
  Hm... Betyder det här inlägget att jag inte behöver skicka något julkort till dig? :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du måste skicka julkort! Vad har eventuell hemresa med det att göra?!? Hemgjort Chatrin-kort ska det vara.
   Hade glömt elementen...
   Och kylan i Lidköping. Men blir inte avskräckt för det.

   Radera
  2. Men jag har ju redan önskat dig en god jul :)
   Kramar

   Radera

ny gadget

ny gadget