fredag 13 juli 2012

Livsnjutardag

Äntligen en helt ledig dag för oss båda. Då stannar vi hemma och njuter.
Jesús åkte tidigt till Guillena för att köpa sardiner. Man måste vara tidigt ute för det.
Jag sov tills hettan väckte mig. Då gick jag upp, möttes av pipen, släppte ut honom på taket och gick sedan till grönsaksaffären och köpte ett kilo persikor. Det är persikotider nu, och det finns olika sorter att välja mellan.
Vi grillade sardiner till lunch, och åt efterrätt med grillade persikor med honung och valnötsgrädde.
Resten av frukten ska bli persikopaj med marängtäcke.
Eftermiddagen ägnas åt siesta och skrivande, och kanske ett dopp i bassängen, och när det börjar mörkna och svalna ute bär vi ut bordet, äter snäckor tillagade i olivolja och vitlök och chokladmandelglass och spelar spel i pation med de färgglada lamporna och papperslyktorna som blinkar och lyser och njuter av den efterlängtade svalkan.5 kommentarer:

 1. Det låter alldeles FANTASTISKT! Det är er väl förunnat. Jag får säga att jag inte är jätteförtjust i persikor men "grillade persikor med honung och valnötsgrädde" låter som ren poesi. Mer detaljer tack.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Låter helt underbart Annika och jag måste ekänna att jag blir vrålhungrig när jag sitter här och läser om allt gott ni har ätit idag. Trots att jag alldeles nyss smällde i mig en skål med jordgubbar.

  Sköt om er och ta med den sköna livsnjutarkänslan in i morgondagen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Chatrin: Det är fysisk poesi.
  Lotta: Imorgon ska vi åka till havet och då kommer livsnjutarkänslan garanterat få föja med. Liksom tanken på en skål med svenska jordgubbar!

  SvaraRadera
 4. Det där såg helt underbart gott ut!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget