torsdag 12 juli 2012

Lekplats!

Jag har några riktiga favoritbloggar, och en av dem är Mammas Machete.
Det är Julia Svanberg som driver den. Hon bor med man och tre barn på en kaffekulle i Colombia och hon skriver sådana intressanta, spännande och roliga inlägg om livet där. Om hur de plockar jättemyror, om kaffeskörd, om grannarna... Jädrar vad jag hoppas att Julia skriver en självbiografi någon dag, vilken bok det måste bli!

I kommunen där Julia bor finns en enda lekplats för traktens tusentals ungar. Och det är en risig sak.


 • Rutschkanan är borta
 • Gungornas kedjor har rostat bort
 • Ruckar man på ställningen trillar den ihop

Politikerna vill inte betala för reparationer av lekplatsen, eller köpa en ny. Pengar finns, men de läggs på andra saker. Fina bilar och sånt, ni vet. Borgmästaren har förresten en ny tjusig stadsjeep...
Ändå skulle det inte kosta så mycket med en ny lekplats. För 9 500 svenska kronor skulle man kunna köpa en med tre gungor, en hängbro, en brandstationspinne och två rutschkanor.Transport och installation ingår.
Eftersom Julia är en driftig tjej har hon själv bestämt sig för att samla in pengarna till lekplatsen, och det gör hon via sin blogg. Det saknas i nuläget 4 200 kronor. 42 personer som lägger en hundralapp var. Eller 21 som lägger 200. Inte mycket.
Vill ni hjälpa till och ge ett bidrag?
Det ska jag göra!
Man kan mejla Julia och be om hennes kontonummer: juliasvanberg@hotmail.com
eller lämna ett bidrag via Paypal.


Julia kan åka med sina barn till grannstaden och låta dem leka på lekplatsen där, men det är ett fattigt område (skolan har inte ens råd att köpa papperskorgar!) och de flesta föräldrar har inte ekonomi till att åka på utflykter med sina ungar. På frågan om hon gillar att gunga svarade åttaåriga Lorena att hon aldrig har gungat.

3 kommentarer:

 1. Men det låter ju som en vettig sak att lägga 100Kr på, om man kan, och det kan jag också... 12€ kostar ju en lunch i La Défense ungefär, då är det ju mycket roligare att få barn att gunga!
  Tack för tipset Annika!

  SvaraRadera
 2. å vad bra annika. så fint att du hjälper till. love!/julia

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget