måndag 23 juli 2012

När man blir förbannad på datorn

J blir tokig på mig.
Varje gång som internet lägger av blir jag förbannad och sliter ut ploppen! (Mobilt bredband heter det va? Ni fattar.)
- Gör inte så! Datorn blir förstörd! Du måste trycka på knappen för säker borttagning, säger J upprört när han kommer på mig.
Här skulle jag vilja invända att jag har slitit ut modemgrejen väldig många gånger, fler än han kan föreställa sig, och datorn fungerar lika bra/dåligt fortfarande.
Jag vill också invända att när jag blir förbannad är det inte läge att sitta och leta, först efter den pyttelilla ikonen som man ska trycka på för säker borttagning av programvara, Sedan lista ut vilken programvara som ska tas bort.
Dessutom förtjänar ploppen att bli utsliten!


8 kommentarer:

 1. Jag förstår dina känslor allt för väl :)
  Datorer kan i omgångar förtjäna rätt så otäcka öden.
  Jag är helt säker på att någon nisse i detta ögonblick arbetar på en avhandling som kommer att avslöja att den mänskliga hjärnan inte utvecklats alls under de senaste 30 000 åren. Bevismetoden: testmänniskor utsatta för slöa modemuppkopplingar :)
  Men med tanken på hur god hand du vanligtvis har med datorer/tekniska prylar så borde du kanske lyssna på mannen i ditt liv.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt att du skriver det om människohjärnan, för det läste jag nyligen att den har faktiskt inte utvecklats alls de senaste 30 000 åren. ELler hur mågna år det nu var. Ruskigt många i alla fall.
   Tycker förresten att det värsta som finns när man blir förbannad är en viktigpetter som står bredvid och säger vad man ska och inte ska göra.

   Radera
 2. Extra jobbigt är det när viktigpettern äger både dator och modem. Och är den som får ersätta dessa om de av okänd anledning skulle gå sönder. Räkna till 10 eller nåt ;)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Datorer och alla andra elektroniska prylar har utvecklats väldigt mycket under de senaste 30 000 åren (kanske särskilt under de senaste 30, eller tre). Och när ska dom bli kompatibla med våra stenåldershjärnor?
  Vi har bortåt 4 procent i oss av neandertalarna. Det ska bara bevisas. Svenska professorn Svante Pääbo, chef för Tysklands Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology, har rätt nyligen lyckats utvinna DNA från fynd av neandertalare. Men det tar visst några år(tionden) att undersöka proven ordentligt.
  Inget fel på neantertalarnas hjärnor, det var ett talat språk dom saknade, men från dem fick vi väl inget bidrag till att bli bra på att förstå hemligheten bakom modem-uppkopplingar.
  /Katrina

  En helt annan sak, Annika, kan inte du få din blogg annonsfinansierad?
  Eller vill inte?
  Så mycket bra som du skriver och så mycket tid som du lägger ner, så kunde du ju vara yrkesmässig bloggare?
  Eller kan det finnas nåt annat sätt än reklam att försörja sig som bloggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant.

   Man kan, om man vill, sätta ut annonser på bloggen. Men jag vill inte ha det, och de skulle ge så små pengar att det inte vore värt besväret. För att bli finansierad måste man vara en riktig storbloggare, och det är jag inte:)

   Radera
  2. Jo, det är du, men inte så känd. Än.
   Men jag förstår - om du tar in några trevliga, väl valda, annonser så blir du inte automatiskt mer synlig = en allt större bloggare?
   Men hur marknadsför du dej då? Hittar man dej via nån sökmotor, om man till äventyrs vill ha info om Sevilla/Andalucia eller spanskt vardagsliv, kulturkrockar, politik, språksvårigheter, mat (och kackerlackor)?
   På tal om julen i Lidköping
   Har Jesús alltså fått besked om fortsatt jobb till hösten? Nånstans.
   /Katrina

   Radera
  3. Jaha nu såg jag, i ett äldre inlägg. Han har fått jobb året ut. Jippee. Kan till och med bli samma skola.
   /Katrina

   Radera
  4. Vet inte, tror inte det.
   Jag marknadsför mig inte. Många hittar hit när de googlar saker. En och annan har rekommenderat mig eller länkat till bloggen, och då har fler hittat hit.

   Radera

ny gadget

ny gadget