fredag 6 juli 2012

Påfågeln

Äntligen har gåtan fått sin lösning!
Vi vet nu var påfågeln som brukar ropa, främst på morgnarna, bor. Den bor på ett tak alldeles nära busshållsplatsen här borta. Enligt källor (Jesús) hoppar den omkring mellan taken som en katt.
Måste gå och titta.
Känns lite exotiskt att bo med apelsinträd utanför huset, kunna plocka citroner vid behov direkt från trottoaren, palla fikon och meloner på kvällarna (planerat) och ha en pågåfel som granne.

Bild: stock.xchng4 kommentarer:

 1. Apropå fåglar i Spanien. Eller ja... Bluegrasscountry i Göteborg. Som du förstår så funderade jag jättelänge för att komma på den smidiga övergången ;)
  Jag är drabbad av post-konsert-sorg. Jag var på Alison Krauss & Union Station igår i Göteborg. Innan konserten sa jag till min sambo att jag hoppades att de skulle vara urdåliga eftersom de bara gör Europa-turnér vart typ 12:e år. Tyvärr var de inte skräp. Alls! :(
  Den hamnar på min topp-fem–någonsin-lista. FAAAAAN! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, verkligen ledsen att konserten var så bra. Beklagar.

   Radera
 2. Det låter exotiskt Annika! Lite mer exotiskt än att palla äpplen och päron iallafall. ;)

  För en herrans massa år sedan då vi precis hade flyttat hit bestämde sig en påfågel en sommar att han skulle bo på vår gräsmatta den sommaren. Vilket han gjorde. Och jag krävde ingen hyra (trots att han var en ganska högljudd hyresgäst) för det var lycka nog att se hans fantastiska fjäderskrud då han fällde upp sin solfjäder. :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är så vackra! Den här hade gärna fått bo på vårt tak så att vi hade sett honom mer, men jag gissar att han hade varit väldigt högljudd.

   Radera

ny gadget

ny gadget