onsdag 4 juli 2012

Annika ryter ifrån - om mobilrespekt

Vi åt en bit mat innan vi åkte hem till byn.
Gick till El Gordito de Triana (efter flamencosångaren, släkting till ägaren).
Baren ligger precis intill huset där Jesús föräldrar bor, och den är litegrann familjens andra hem.
På El Gordito äter man mycket för en billig peng. Deras serranitos är berömda, goda och de största jag har sett. (baguette med köttskivor, jamón, stekt paprika, tomat mm. Samt ett jättelass pommes frites.). Vi tog varsin churrascito, liten, vilket var mer än vi orkade äta upp.
Det var behagligt varmt, klockan närmade sig 23, vi mådde gott och studerade de uttråkade männen på båda sidor om oss.
Båda kvinnorna som de var tillsammans med satt och pratade i mobiltelefon. De pratade när vi kom, de pratade fortfarande en kvart senare, och båda la på strax innan vi gick.
Alltså, detta oskick! Stämma träff med någon och sedan bara ägna sig åt mobilen istället för sällskapet?! Det är så jäkla respektlöst! Det är vansinnigt tråkigt att vara sällskapet.
Ena paret hade beställt en ishink med vin eller någon flott dryck, mannen hällde upp men glasen stod orörda ända tills kvinnan behagade lägga på.
Minns en gång då jag hälsade på en kompis som jag inte träffat på väldigt länge. Skulle vara i staden bara en dag, och vi åt middag och jag hade sett fram emot det, men vi kunde inte prata någonting eftersom kompisen ägnade hela tiden åt att skicka sms till nya kärleken, som hon nyss hade träffat, pratat med och som hon efter middagen skulle träffa igen. Så fort jag försökte säga något avbröts det av ett meddelande som kom ,eller av att kompisen skrev, eller att hon funderade på vad hon skulle skriva.

Varför inte stänga av mobilen, eller låta den vara tills man är själv igen?


4 kommentarer:

 1. Det är även väldigt irriterande när kollegor har på mobilsignalen på absolut högsta volym.
  Visst är det fantastiskt att få njuta av 20 ringsignaler (på full orkanstyrka) då mobilens ägare lämnat kontoret - utan mobilen?
  Och om man har mobilen på den styrkan kan jag förstå varför man inte tar med den på lunchen.
  Hm... Jag undrar vad som händer om man ger en ringande telefon ett bad.Det kanske man borde testa någon gång. Kollegor - var på er vakt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du sitter ju på tredje våningen numera, kan man inte råka tappa saker därifrån?
   Testa att bada telefonerna i toaletten, det ska vara effektivt.

   Radera
  2. Chatrin: kollegan har möjligtvis ingen blomma som du-ooops-skulle vattna lite...? :-) mvh piafia

   Radera
  3. *LOL* Idén som sådan är bra men den kan eventuellt verka lite genomskinlig eftersom alla blommorna på jobbet är gjorda av plast :)

   Radera

ny gadget

ny gadget