fredag 27 juli 2012

Promenad i centrum

Plötsligt slog det mig: Jag har inte varit i centrum på tre-fyra veckor.
Och jag började känna mig instängd.
Jag har bara åkt mellan byn och lektionerna i Triana. Som mest tagit en runda på San Jacinto, Trianas huvudgata.
Nu kände jag ett starkt behov av att gå över bron, till andra sidan. Mot centrum.
Det kan mycket väl ha spelat in att det blåste och var jämförelsevis ganska svalt, och därför var möjligt att genomföra.
Jag gjorde det. Jag gick. Visste att jag skulle bli sen till lunchen med J:s föräldrar, men det struntade jag i.
Gick ned för bron, förbi hushållsaffären som har en bra mat-termos som jag suktar efter, den är perfekt i storlek för en tortilla. Gick förbi leksaksaffären med utemöblerna, glassbaren, förbi Tintorettoaffären som jag såg har stängt tyvärr, de hade så fina skyltningar, förbi det lilla El Corte Inglés och intilliggande bageri med mycket frestande bakverk i skyltfönstret. Tittade som vanligt i skyltfönstret till skoaffären där ett par turkosa drömskor såldes för ett par år sedan men som jag inte köpte eftersom de var så dyra (ångraångrarångrar). Förbi Natura och redaktionen till Diario de Sevilla.
Ute på livliga Calle Tetuan. Stora, skuggande segeldukar har spänts upp ovanför de stora affärsgatorna.
Gick igenom passagen ut på Calle Sierpes. Där satt en grupp och spelade. Och åh, vad fint de spelade! Min musik! Hade de haft en skiva hade jag köpt den direkt. Fick nöja mig med att ge småpengar.


Av en händelse satt de mittemot favoritbutiken L`Occitane, och jag gick såklart in och sniffade på lavendeldofter.


Sedan en sväng in på Azzecories. Och roliga Desigual. Det är rea överallt. Roliga reor, inte som i Sverige där bara skräp är kvar. Tur att jag inte går här oftare.
Sedan hittade jag en annan favoritbutik som jag bara varit inne i en gång tidigare eftersom jag aldrig har hittat tillbaka till den. Nice Things på Calle Cerrajería. Så fina saker! Provade underbara skor med prickar på. Otroligt nog fanns de i min storlek. Oturligt nog var min storlek för liten för mig.


Nöjd och glad ändå gick jag tillbaka till Triana och väntande lunch.
Paellalunch.
Nästa promenad får gå förbi Alfalfa och mot Nervión. Det var många månader sedan jag gick där. Längtar efter att promenera mer. Bara den här hemska värmen försvinner...

3 kommentarer:

 1. Så lustigt livet är. För er är värmen hemsk (vilket inte alls är konstigt när det är så varmt hela hela tiden), här är vi överlyckliga för att ha fått några dagar med temperaturer över 20 grader och mestadels sol. Maken säger att det är vårt fel att sommaren är så regnig. Bara för att vi bygger. Jag säger, nåväl, hoppas nästa år blir bättre när vi har en altan och sitta och njuta på! :) Retligt med skorna förresten.

  SvaraRadera
 2. Håller med Jenny; minst en regnskur varje dag, och denna tryckande åskvärme...hellre full sol och varmt! Meeeen snart blir det Gran C och flaga näsan lite. Och köpa skräp på gågatan i Playa del Ingles! Paella och denna torkade skinka som Spanien har är däremot inte skräp inte! Köpte Menorcas egna goda ost i våras i Ciutadella; så svettigt gott! Skall nu gå till ditt tips om skinktips-märkning. Och nåt kilo hit eller dit på kropp eller i resväska, aja, märks inte...mvh piafia

  SvaraRadera
 3. Jenny: Din man kan ha rätt, men håll tyst om det för annars får du hela Sverige på dig. Jag är glad över solen, det är jag allt, men skulle vilja säga Njuuut av landskapet, grönskan, dofterna! För det är så vackert i Sverige, även när det regnar! Då kommer ju färgerna fram ännu bättre. Men det är lätt att säga när man får ett sådant överflöd av solsken som jag. Sol ger verkigen energi.
  Pia: Nejnej, sådana extrakilon märks inte! Om mna int eflyger med Ryanair, jag var tvungen att äta matsäcken utanför en gång för att handbagaget vägde för mycket med smörgås i. Köp en god salchichón-korv från ibericogrisen också, ett annat tips. Och sobrasada, har du provat det? Som chorizokov i krämform att bre på mackan. Mycket gott.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget