onsdag 5 mars 2014

Vecka 18

Det är faktiskt väldigt trevligt att vara gravid!
Så trevligt att, som jag sa till Jesús i går, det är synd att det tar slut. Att graviditeten inte varar längre.

Jo, jag är medveten om att jag har tur, tro mig.
Många mår fruktansvärt under den här tiden.
Jag har en otrolig tur.
Det enda har varit svagt illamående i början, så svagt att jag undrat om det varit inbillning.
Avsmak för en del mat. En stor trötthet under promenader.
(Och en jäkla skräck för missfall, kollade blod vid precis varenda toalettbesök de elva första veckorna).
Ont i magen, och det hålle ri sisg, främst på nättenra när jag försöker vända mig.
Annars - ingenting.
Jag mår tipptopp.
Magen växer och blir rundare och rundare, det är trevligt! För det är ju en bra rundhet som gärna får synas.
Det är spännande att se vad som händer med kroppen, och läsa om vad som händer inuti den. Det är fullkomligt otroligt hur ett barn blir till.
Jag äter massor av frukt och grönsaker och bra mat, promenerar mycket och bara ser till att vi mår bra, jag och den lilla därinne.

Jag mår prima.
Hoppas att det fortsätter så här så länge som möjligt, för nu njuter jag bara!



Hur har ni känt?
Hur har ni som läser mått?

24 kommentarer:

  1. Precis som du! Jag älskade att vara gravid, båda gångerna! Ja, förutom under de där veckorna med huvudvärk (första) och sedan ett par veckor med konstig ryggont (andra). Men på det stora hela - en helt underbar känsla!

    SvaraRadera
  2. anitha i blekinge5 mars 2014 kl. 09:30

    grattis! graviditet är ju ett av det mest fantastiska man kan vara med om :-). jag mådde bra, minns båda gångerna trots att det är länge sen (1975 och 1978). på slutet var det tungt och jobbigt. jag fick för tidigt båda gångerna (2 veckor och 7 veckor för tidigt) - hörde just i morse på radion att man ska äta mycket frukt och grönsaker för att förhindra för tidig födsel. tyvärr stämde det inte på mig, jag åt kilovis med apelsiner och fick ändå sonen 7 veckor för tidigt. det var ju jobbigt men allting gick bra... :-)
    med dottern åt jag massa chips och drack coca cola!!! helt sjukt eftersom jag inte gillar detta egentligen och aldrig druckit cola efter dotterns födelse :-)
    följer dig och önskar er lycka till! är det något till bebisen eller till dig som du saknar i spanien?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad lustigt! Cola under graviditeten bara. Jag tycker att du har bevisat att den där radiorapporten inte stämmer :-)
      Hopas att det gick bra med sonen, trots den tidiga födseln.
      Tack för omtanken, jag tror att det jag saknar i Spanien mest ju nu kan jag få tag i på Solkusten, så det blir en tur dit så småningom. Dessutom får jag snart besök, och möjligtvis blir det lite plats över i väskan!

      Radera
  3. Hörde detta på radion imorse och tänkte på dig: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5800655

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att blir tänkt på :-)
      Det måste vara samma som Anitha här ovanför hörde. Om det stämmer borde jag klara mig bra. Spansk kost innebär ju det, massor av grönsaker. Fullkornsprodukter däremot är det sämre med..

      Radera
  4. Oh blir nästan avundsjuk! Njut! När bebisen är ute så känns de som om graviditen bara var en blinkning.

    Jag mådde ganska dåligt. Eller en period riktigt riktigt dåligt (bodde med huvudet i toaletten om jag inte låg och grät i soffan för jag mådde så illa) och resten riktigt bra. Då sa jag "De här blir vårt enda barn! Vad som än händer vill jag aldrig aldrig vara gravid igen!" Nu längtar jag efter de ;)

    Såhär snart ett år efter så kan jag bara vagt minnas hur de var att må så dåligt, allt jag kommer ihåg klart är hur mysigt de var med alla sparkar och buffar där inne. All förväntan och lycka över vad som skulle komma. Underbar tid :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fy sjutton, jag lider med dig! Att må illa är bland det värsta som finns! Ett illamående som vara i veckor, månader (och i vissa fall hela graviditeten) måste vara fruktansvärt! Och jag vet att många, många har de som du hade, och jag är verkligen tacksam över att jag har haft tur.
      Om du blir gravid igen kanske det inte blir likadant,
      Jag sr fram emot sparkarna. Det måste kännas ättekonstigt:-)

      Radera
  5. Det var 33 år sedan första gången och väldigt jobbigt. Följande var lättare. Konstigt att man glömmer så lätt. Ta vara på all tid du mår bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag! Tråkigt att de var jobbigt med första barnet!

      Radera
  6. Vad glad jag blir av att höra att du mår bra och njuter av graviditeten. Jag kan riktigt se dig stråla. Själv har jag haft två fina graviditeter. En kort period av konstant illamående och kräkningar för att sedan må bättre än vad jag någonsin har gjort i mitt liv. Jag mådde helt enkelt oförskämt bra. Jag hade tur.

    Ta hand om dig du strålande gravida kvinna!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att må oförskämt bra, där platsar jag in också! Sknt att du mådde så bra! Jag gissar att perioden av illamående vägdes up av hur du kände dig sedan.

      Radera
  7. Vad härligt att du mår så bra. Att vara gravid är helt klart det ljuvligaste som finns, om man mår bra. Jag kände också alltid att det skulle bli tomt när det var över, men det glömmer man ganska snart när man har det lilla ljuvliga knytet i famnen. Njut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låer som att du också hade tur! Härligt! Hur det blir när den lilla kommer ut kan jag inte ens föreställa mig, så jag har bara graviditeten i huvudet.

      Radera
  8. Jag mådde verkligen också oförskämt bra, men kände hela tiden ändå att jag faktiskt föredrar att inte vara gravid. Det vill säga, jag ÄLSKADE att vara gravid för jag ville inget hellre än att få ett barn, men mer som att det var värt mödan. Jag har hört en del som du, att de aldrig har mått bättre och inte ville att det skulle ta slut. Sedan är det ju så att du befinner dig i "graviditetens smekmånad", dvs mån 3-6, då man mår som bäst. Inte så mycket symptom och inte heller så tung. När det börjar närma sig är det så finurligt löst, att man hellre tar förlossningssmärtan än fortsätter vara gravid, pga att man känner sig så vansinnigt otymplig, inte orkar nåt och det gör ont här och var hela tiden. Så hade man någon rädsla försvinner den. Men alla är verkligen olika. Jag mådde inte illa en enda gång, blödde inte (tack och lov) men hade en massa mindre besvärande grejer som nästäppa och det kliade så jag höll på att bli vansinnig, kramp i fötter och vader, foglossning... ja sen minns jag inte mer :) Det bästa med att graviditeten tar slut är ändå det som väntar, en helt ny epok av ens liv tar vid och pyret som du nu njuter av att känna där inne, blir en livs levande person. Det är helt unikt. :) /Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter hoppingivande det där med slutet. Att man hellre tar förlossningssmärtan än fortsätter vara gravid. Hoppas att jag kommer att känna detsamma, för nu tänker jag tvärtom.
      Jag är fullkomligt nöjd med att vara gravid. Jag kan inte föreställa mig hur det kommer att vara att ha ett litet barn, fantasin räcker inte till, och även om jag tänker på det är det inget som jag dagligen går och ser fram emot. Det låter nog konstigt. Jag kan bara inte föreställa mig hur det kommer att bli. Kanske känns det annorlunda när jag börjar känna sparkar?

      Radera
  9. Det är jättesvårt att föreställa sig vad som väntar, jag kunde inte heller det. För mig var det total science fiction att det växte en liten människa inuti mig. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det är ju sience fiction! Lika svårt att förstå som rymdfärder och hur man kan ringa från ett land och prata med någon i ett annat land, utan kablar ens.

      Radera
  10. Mådde kanon och gillade att vara gravid. Det var verkligen spännande att följa fostrets utveckling vecka för vecka. Hann aldrig bli tung heller, födde i v.38 och gick upp nio kilo. Huden på magen kliade mot slutet, kom jag på nu, det finns massor av dyra krämer för det, men jag använde olivolja och det funkade bra (om man inte klär på sig direkt efteråt....) Precis som att det finns en massa tjusiga kylkrämer för trötta vader, men det funkar lika bra med Nivea i kylen. Hoppas du kan vara mycket i Huelva i sommar, för att vara höggravid i Sevilla är nog ingen fullpoängare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska försöka vara så mycket som möjligt i Huelva, jag tror inte heller att det är jätteskoj at vara höggravid här mitt i värsta sommarhettan.
      Vad bra att du hade en fin graviditet! Nio kilo verkar inte vara så farligt, det känns som om jag når dit snart (nåja, är halvvägs dit), så det blir nog lite mer för mig:-)
      Det finns dyra krämer mot allt, och jag tror att det mesta är rent påhitt. Jag tar emot alla tips jag kan få!

      Radera
  11. kom på nu att jag hade karmp i vaderna på nätterna mot slutet också. Det brukar funka att sätta fotsulan direkt på det kalla golvet, eller sätta något kallt under foten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har läst att det är vanligt att få kramp, det som gör så hiskeligt ont! Vilken onödig krämpa! Att spjärna med foten mot sänggaveln ska visst också vara bra.

      Radera
  12. Det är underbart att du mår så bra!! Hur jag mådde vet du redan... Fruktansvärt. Hör till de där få ynka procenten som blir sjuk av graviditeten. Må så illa så länge är tortyr. Inte ens få behålla vatten. Sen fick jag en massa annan skit - som enorm halsbränna, efteråt infektion, blodpropp, nässelfeber - ja, du vet. Kan däremot säga att det är det bästa som hänt och Victor - 1,5 år idag - är helt fantastisk! Har aldrig varit så lycklig som nu. Fler graviditeter är jag dock inte sugen på. Du kanske kan bli surrogatmor åt mig? Hehe...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, och det låter som en fullkomlig marddröm det du var med om, och jag är otroligt glad att jag har en sådan tur, när jag vet hur det kan vara.
      Tur att det var värt allt. Du ångrar dig inte!
      Om förlossningen är lika enkel och trevlig som graviditeten varit hittills kan jag nog fixa fram några ungar åt dig, lätt som en lätt:-)

      Radera

ny gadget

ny gadget