måndag 3 mars 2014

Ajajaj...

Usch, vilken helg det blev.
Anledning: huvudvärk.
Kan huvudvärk vara ett gravidsymptom?


Vaknade natten till lördagen med ont i huvudet, och kunde inte somna om på grund av den förrän ett par timmar senare.
Huvudvärken var kvar när jag vaknade, och hela lördagen spenderades liggandes i soffan. Kunde inte göra annat. En liten uppstigning för lunch vid 17-tiden, men det var allt.
Jesús gav sig av till ett kvällsöppet apotek för att fråga om det fanns någon värktablett jag kunde ta (man ska ju vara väldigt försiktig med mediciner som gravid), och tydligen är paracetamol godkänt, så jag tog en när han kom hem, men den hade ingen effekt.
Söndagen bättre, fick lite gjort men inte mycket. Var mest väldigt stilla för att röra huvudet så lite som möjligt.
Jesús fick däremot saker gjorda.
När jag steg upp hade han redan lagat dagens lunch, morgondagens kokade i stora röda grytan och luktade underbart och själv stod han och diskade.
Därefter fortsatte han med storstädningen som vi brukar göra tillsammans på helgen. Dammtorka, dammsuga, tvätta golv, städa badrum, städa sovrummet, ja hela köret.

Skönt att inte vara själv hemma.
Att vara sjuk eller må allmänt dåligt när man är ensam är helt värdelöst.
Jag har provat några gånger, och en av dem vaknade jag av att det var iskallt i stugan där jag bodde, men jag kunde inte gå upp och tända i brasan för jag kunde inte röra en muskel överhuvudtaget. Febern hade stigit till 40,9 grader, visade det sig senare när jag kunde röra armarna igen och ta tempen.
Nej, hellre dålig med någon som pysslar om en i närheten.

6 kommentarer:

 1. Japp, huvudvärk kan vara graviditetssymton, hade det själv under en tid. Norska undersökningar visar numera på att man ska undvika också paracetamol som gravid då detta visat sig ha gett missbildningar i testiklarna hos pojkar, dock så vet man inte vilka mängder som kan vara skadliga, en del kanske äter 3 g paracetamol dagligen medans andra kanske tar en tablett i veckan så jag vet inte hur allvarligt man ska ta på det...
  C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudvärk är verkligen ett besvärande graviditetssymptom. Gick den över för dig? Vad gjorde du?
   Förmodligen beror det på hur mycket paracetamol man äter (gissar jag) men jag undviker den helst, trots att jag sällan tar någon värktablett, gravid eller inte (har svårt att svälja tabletter).

   Radera
 2. Hola Annika!
  Ja mycket händer när man är gravid. Jag som hade haft migrän sen jag var 15 år var av med den i 9 månader :-) Så fort lilla J kom ut så fick jag migrän :(
  Besviken blev man. Men sånt får man leva med :(
  Hoppas du är pigg snart. Och vilken man du har :-) Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här mannen är toppen!
   Vilken historia! Jag har hört att en massa konstiga saker kan hända under graviditeten, men det här? Att BLI AV med huvudvärken, migränen till och med, i nio månader och sedan få tillbaka den? Fy skruttan!

   Radera
 3. Jag hade också huvudvärk! Runt vecka 20 kom den, tydligen väldigt vanligt. Hoppas det blir bättre snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huga. Jag som varit så glad över min drömgraviditet. Men någon åkomma ska man väl ha. Huvudvärk är ingen trevlig sådan, men den kanske går över? Eller höll den i sig för dig ända till slutet? Vad beror huvudvärken på?

   Radera

ny gadget

ny gadget