fredag 7 mars 2014

Apotekarens svar på kattfrågan

Apotekarens svar på min kattfråga var inte ett enkelt "Det är olämpligt att katten sover på din mage eftersom barnet kan bryta en arm eller få navelstärngen klämd eller huvudet ihopplattat (eller vad man nu kan föreställa sig, det sista var det som jag föreställde mig efter att jag börjat tvivla på mig själv, att bebisen är mycket skyddad inne i magen)".
Utan så här:
"Hur skulle du känna om din katt kommer och lägger sig på ditt ansikte när du ligger så här (apotekaren visar en mycket obekväm rörelse med armen i en konstig vinkel ovanför(över ansiktet), och du måste ligga så i en timme tills katten har sovit klart? Utan att kunna röra dig? Ganska obekvämt va? Ångestfyllt. Panikartat..."


Det var det svaret jag tog som ett nej, att apotekaren inte tycker att det är lämpligt att pipen sover på mig och bebisen.

6 kommentarer:

 1. Meeeen! Om du har Jésus arm på din mage på natten? Ifall du råkar sova på sidan med låret uppdraget mot magen? DET är tunga saker! En människoskalle, om han somnar där, väger en bra bit över stackars Pipen. Isåfall måste ju ett förresten konstant tryck ifrån resåren i byxorna vara en daglig risk? Märkliga råd... Plutten/ pluttan därinne har det gott i sitt eh... mjukakvarium! Piafia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Mjukakvariumet är nog den mest bekväma plats som finns, med eller utan katt ovanpå! Det var ett märkligt råd jag fick, det måste ju finnas så väldigt mycket annat som kan vara skadligt i så fall.

   Radera
 2. Men! Haha, vilket svar! Jag hade inte riktigt vetat till eller från :) Grejen är ju att det kommer av sig självt. Till slut KAN han nog inte ligga där iaf eftersom bebisen trycker på dina organ innifrån och då är det sista du vill ha ännu mer tryck i form av en tung katt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hu, det låter obehagligt. Hoppas att det inte blir förrän på slutet.

   Radera
 3. Okej, om jag tyckte apotekaren var korkad igår anser jag att lobotomering av densamma är ett krav idag! Har hon nånsin sett en ultraljudsbild? Hur kottarna ligger där inne ändå? Nånting säger mig att den där apotekarens morsa hade större problem än katter på magen...

  O se för jösse namn till att inte ha brallor på dig, för tänk om resåren skulle trycka så bebbe inte kan röra en arm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod samtidigt och lutade mig mot disken och undrade om hon skulle säga något om det trycket mot magen...
   Måste i alla fall skriva här att hon är väldigt trevlig, den här apotekartjejen! Även om svaret på frågan blev lite... konstigt.

   Radera

ny gadget

ny gadget