tisdag 4 mars 2014

Överraskning på Jesús födelsedag

I går fyllde Jesús år!
39 blev han, sista året på 30-talet, sista året utan barn förmodligen.

Jag lyckades låna en bil av en kompis, tog med lite grejer och åkte för att hämta honom på jobbet.
Den fina, tänkta överraskningen hade ju varit om jag stått lite avslappnat där utanför skolan och sagt till hans bilkompis, som han åker med medan vår bil är på lagning, att i dag åker han med mej!
Och han skulle ha blivit jätteöverraskad.
Han blev verkligen överraskad, även om det inte gick som jag tänkt. För ni som känner mig vet att jag, tja, är lite tidsoptimistisk när det gäller en del saker, så jag fick ringa på vägen och säga att han måste stanna där han var eftersom jag tänkte hämta upp honom.

Vi åkte till Las Minillas (igen) eftersom den lilla parken strax utanför byn är stängd och låst utom på helger (!).
Jag hade med ett gäng av hans favorirätter; croquetas, cabrales (den fruktansvärt starka osten som läggs i en gödselhög för att mogna, mer eller mindre), en riktigt lyckad tortilla, bröd samt roliga ibericokorvar, champinjoner och (det bästa) sardiner att grilla. Och mumsiga bakverk till efterrätt.
Och en födelsedagspresent (en bok).

Jag hade bytt tid för ett jobb så vi hade eftermiddagen på oss att grilla där vid sjön.

Vädret var väl inte på tipptopp, det blåste och var rätt kallt, men jag mindes förra gången jag överraskade Jesús med picknick, på en supermysig plats vid en bäck, då det började regna precis när vi packat upp matsäcksmaten och det kryllade av fästingar på oss.
Inte lyckat.
(Fast J säger att han uppskattade det ändå.)

6 kommentarer:

 1. Wow. Tänk om nån fått för sig att överraska mig på min 39e födelsedag. Skulle tro att jag ställde klockan, knuffade på han bredvid i sängen o sa "om ni skulle uppvakta mig får du gå upp nu, annars hinner vi inte till stallet i tid." Fast han gick upp. O det var kanonväder för att va november. O det var min första islandshästtävling och trollens första ridtävling öht. Alla fick rosetter. Så det var en bra dag ändå.

  Min sista födelsedag som icke-mamma var jag på jobbet i Trollhättan. Jag är nästan säker på att det var samma dag som älsklingen skulle iväg på husbesiktningen av huset vi skulle köpa, men körde av vägen o rullade med bilen. Huset blev iofs besiktigat, men han gick med nackkrage två veckor efter det. Oxo ett jäkla sätt att överraska nån...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju verkligen en överraskning det. Minnesvärd om inte annat. Fast jag tycker, att nästa gång han vill överraska dig får han hitta på något bättre än att paja nacken.
   Jag kommer nog aldrig att bli upvaktad på morgonen. Jesús har aldrig varit med om det (de firar ju inte födelsedagar i hans familj) så det blir svårt om jag ska införa den traditionen på egen hand.

   Radera
 2. Ett stort grattis till Jesús och vad go du är som överraskar honom med picknick med hans favoriträtter. Det är kärlek det! ♥

  Ta hand om er!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska skicka vidare grattishälsningen!
   Klart att han får en överraskning på födelsedagen, han är värd det!

   Radera
 3. Haller med ovanstaende, fint av dig! Ni verkar fatt en mysig dag! Stort grattis till Jesús ocksa!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget