torsdag 6 mars 2014

Konstig gravidfråga?

Jag tror att apotekarna får en massa konstiga frågor varenda dag, och jag tycker inte att min fråga var konstig faktiskt, men oj, vad hon tittade på mig!
Jag fick fråga om:

- Kan det vara farligt för barnet att min femkilos katt sover på min mage?(Apotekaren rekommenderar att vi lägger av med det.)

10 kommentarer:

 1. Nej de är inte farligt alls! bebisen är väääl skyddad där inne och de gör ordentligt ont på dig innan de skadar lilla bebin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det jag själv tänkte! Att bebisen är väl skyddad därinne!

   Radera
 2. Hej Annika! Grattis! Vad roligt att ni ska ha barn! Det var längesen jag tittade in här och hörde av mig...tiden går och mycket händer... Vi väntar också barn om sådär en vecka så nu går jag bara hemma och väntar på att det ska sätta igång. Appropå katten så ligger våran 7,5kg katt på min mage ibland å kurrar. Tror inte det är någon fara. Hoppas allt är bra med dig och Jesus, hälsa ifrån oss! Kram /Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hillevi! Så roligt! Vilken nyhet! Om en vecka bara! Hoppas att du har haft riktigt fina nio månader och att allt går toppenlätt på förlossningen. Så spännande! Du måste berätta hur det går. Hälsa tillbaka, och kom och hälsa på när ni kan!

   Radera
 3. Nej men snälla, vad är det för jubelpucko till apotekare? Får de verkligen uttala sig om vad som helst de inte har nån koll på? Varför är människor så rädda för att stå för att de inte vet? Varför säger de hellre nåt som är komplett vansinne hellre än att verka osäkra?
  Det är ingen fara alls för bebben att pipkatten ligger på din mage. Om bebbe tycker det blir obekvämt kommer h*n sparka kattskam åt fanders. Tro mig, inte ens katter vill ligga där när bebben sparkar på rejält. O du, tänk på att det är många blivande mammor som sover på mage mer eller mindre hela graviditeten. Inte helt på mage när den blir för stor, men ändå i stort sett framstupa sidoläge. Det belastar mer än en kisse.
  Visst, det är ju bra att Jesus är rädd om dig o bebben, men... Det där är överdrift! Vad det gäller katten så ska du låta bli att tömma kattlådan, för där kan finnas elaka bakterier, men så länge du har för vana att inte tömma kattlådan med bara nävarna o utan att tvätta dig innan du äter, så är det inte heller stor fara. Man brukar dock säga åt gravida att överlämna lådtömmandet till nån annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också tänkt på det där med att ligga på magen. Jag har inte läst någnstans att det är farligt för barnet, och det måste i högsta grav vara värre än en kattklump ovanpå.
   Folk är inte så förtjusta i katte här, så det är väl en ny tanke kanske att man kan låta katten sova på ens mage. Jesús är lika ovvetande som jag (eller mer) om allt det här, det är ju nytt för oss.
   Han har hand om kattlådetömningen.
   Har inte känt några rörelser än (fast det bode väl komma när som nu), bebisen kanske fortfarande är för liten och svag för att sparka katten.

   Radera
 4. Jag tror det är bra att ha en gosig katt sovandes på magen! Tänk att ligga därinne och höra det sköna kurrandet.. fortsätt med det! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det är bra1 Det måste vara underbart att ligga inbäddad och lyssna på när katten ovanpå spinner!

   Radera
 5. Däremot ska man undvika att tömma kattlådan som gravid...! Alltid är det något...

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget