torsdag 6 mars 2014

Lite blandade grejer som inte räcker till hela inlägg

Det ryktas att regeringen tänker lägga ner musikämnet i skolan.
(Vad händer med Jesús jobb då?)

Bilen är lagad. Det var så roligt att sätta sig i den efter mer än två månade att jag blev riktigt rörd. jag som inte gillar bilar som färdmedel. Men nu kan vi ta oss utanför stan igen!

Jag har köpt ytterligare en säck apelsiner. Älskar apelsiner. Det är häpnadsväckande hur mycket apelsiner en person kan sätta i sig på en vecka.

I kväll kommer en dataexpert och kollar på datorn. Hoppas att problemet fixas och att jag kan lägga in bilder på bloggen igen. Jesús får laga något gott till middag, jag tar hand om efterrätten (dataexperten är förtjust i efterrätter).

Undrar om det är farligt för barnet att pipen ligger på magen och sover. Han väger nog en fem kilo ändå. Vad tror ni? Jesús blir nervös.

Det är soligt och varmt ute nu, och är man ute och går på förmiddagen luktar det underbart av rostat bröd från alla barer som serverar frukost. Jag blir så sugen på att äta frukost ute, men vet inte vart jag ska gå riktigt. Bästa och billigaste frukoststället är Miketes i Las Pajanosas.

Jag har en paus på nästan två veckor utan inbokade läkarbesök. Det känns konstigt. (Men därefter kommer två nästan efter varadra, och ett hemskt blodprov med massor, massor av rör som ska fyllas!)


4 kommentarer:

 1. Gah, jag skrev ett långt svar på de flesta av punkterna här, men det verkar ha försvunnit. Irriterande!
  Som sagt, katten är inte farlig att ha på magen. Det krävs mer än så för att skada bebben. Men, nu när ni har bil igen ska du tänka på att lägga bältets nedre rem över låren, inte över magen. En kraftigare bromsning med bältet över magen gör BETYDLIGT mer skada än kissemissen kan göra!
  Är apelsinerna nåt du brukar gilla, eller är det cravings? Jag var galen i apelsin/jordgubbsjuice när jag väntade stortrollet. Hon gillar fortfarande apelsiner... :)
  Hur gick det för dataexperten? Vad var felet? Den här datorteknikern tycker oxo mycket om efterrätter... ;)
  Värme låter trevligt. Här ska det kanske bli tvåsiffriga temperaturer i helgen, vi hoppas på det! Frukost ute låter ännu bättre, men det lär dröja här. Men rostebröd kanske jag kan ge mig på att baka i helgen. Det va ett tag sen.
  Jag lunchade med vår vän kulturreportern idag. Missade dock att prata om idiotin att dra in musikundervisningen i spanska skolor. Fast vi pratade lite om dig, det gjorde vi såklart. :) Jag inser hur mycket jag saknar hela gänget från tiden på tidningen. Helt klart ett av de bästa jobb jag haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är FRUKTANSVÄRT irriterande när det händer, att kommentaren bara försvinner när man ska skickar den! Ibland när jag kommenterar (inte ofta) kommer jag ihåg att spara kommentaren innan jag skickar iväg den, det har räddat mig några gånger.
   I Spanien är det visst tillåtet för gravida att åka UTAN bälte! Jag tycker att det låter hemskt! Händer något kan ju både kvinnan och barnet i magen dö! Är de bättre?!? Hade inte tänkt på var jag skulle lägga bältet, så tack!
   Jag gillar alltid apelsiner, speciellt i Spanien. De är helt fantastiska. Hoppas att du kan komma hit någon gång under apelsinperioden (som är rätt lång) och smaka. Gjorde du egen juice? Eller kan man köpa jordgubbsjuice? Om du gjorde egen... ja,just det, i Sverige kan man köpa frysta bär (säsongen är ju kort).
   Jag blev så förvånad när du skrev tvåsiffrigt, tänkte, att hur kan det bli så varmt redan i början av mars i Sverige? Men kom på sedan att tvåsiffrigt inte behöver betyda att det är över tjugo grader.
   Det var roligt när du jobbade där. Och när jag jobbade där... Trevligt att bli pratad om:-) Hade gärna velat vara med på den lunchen! Kom hit och luncha någon dag, ni två!

   Radera
  2. Öhh, nej, tvåsiffrigt betyder över 9 grader... :) Bilen visade 11 på väg hem idag, men det blåser som en o en halv liten jävel, så det är inte skönt ändå.
   Brämhult har juice med jordgubb o apelsin, den är dessutom ekologisk (har jag för mig). Suveränt god är den iallafall. Vore mycket trevligt att komma till Spanien o testa apelsiner. O paella. O oliver. Och helstekt fisk. O allt annat som låter så himla smarrigt jämfört med... ingenting, för här finns inget lokalt som är i säsong! *suck* Fast imorrn ska jag äta paj med köttfärs o sparris, det är inte heller dumt. Hoppas jag.
   Åka utan bälte?!?!?! Plötsligt förstår jag den där apotekarens problem, det måste naturligtvis vara det som hände när hennes morsa var gravid. För nåt allvarligt fel på hjärnkontoret är dett uppenbart.
   Visst vore det härligt om vi kunde komma ner o hälsa på dig, hela gänget! CC, Åsa, Karin, Sofia osv. Ja va fan, vi kan ta med Janne oxo, bara för att! :D

   Radera
  3. Klart att ni ska ta med Janne!
   Han kan väl flyga hit er förresten? Eller går inte hans plan så långt?
   I går var det inte särskilt skönt här heller, men inte på grund av vind utan tvärtom - frånvaron av vind. Herregud så hett det blev mitt på dagen! Hade vi varit på stranden hade jag badat, utan tvekan!

   Radera

ny gadget

ny gadget