onsdag 30 april 2014

Jesús överraskning

När jag väl kom fram till Torre del Oro hade jag gått i två timmar. Det tar inte så lång tid i vanliga fall från Macarena-sjukhuset, men med graviditeten rör jag mig väldigt långsamt.
Jag var så slut att jag fick hålla mig i ett trafikljus, och undrade varför jag hade envisats med just den mötesplatsen.

Men där kom han, Jesús, och jag sjönk ner i den svala bilen som en halvdöd och undrade: Ska du avslöja nu vart vi ska?

Jesús har förvarnat i ett par veckors tid om att en överraskning väntar. Han har inte gett några ledtrådar alls, inte ens sagt när det ska bli. Han gillar sådant. Förväntan är minst halva nöjet!

Men nej, han sa inget, körde bara rakt fram, längs Avenida la Palmera med alla vackra byggnader från utställningen 1929, förbi Betisstadion och ut ur stan. Jag hade ingen aning om vart vi var på väg.
Plötsligt sa han:
- Ta upp min väska, den ligger där på golvet. Ta fram det röda som ligger i den.
Jag gjorde så och hittade... en ögonbindel!
- Ta på dig den.
När han stannade kände jag inte igen mig alls. Det såg ut som ett industriområde och jag undrade om han hade kört runt och stannat i industriområdet bakom vårt hus, men nej, vi var i Montequinto utanför Sevilla.

- Vad gör vi här, frågade jag, och anade fortfarande ingenting.
- Ja, det kan man undra, svarade han lurigt, och så började vi gå, och stod strax utanför... en restaurang! Den japanska restaurangen Kaedes filial i Montequinto!
Så himla roligt! Vi har pratat om att åka dit länge. Kaede i stan är riktigt bra, och när vi såg att de har sushibuffé  i Montequinto blev vi nyfikna, men hade inte åkt dit förrän nu.

Vi blev verkligen inte besvikna!
Sushin var toppenbra. Många olika sorter, bland annat friterad sushi och sushi med torkad lök. Jag hade ett lite mer begränsat urval, eftersom jag i och med graviditeten inte bör äta rå fisk, men det fanns ändå mycket att välja på.
Buffén hade en hel del annat också, och det fanns wokmöjligheter, där man lägger upp råa ingredienser på ett fat och låter kocken woka dem medan man väntar, och det var bra, mycket bättre än de vanliga wokställena som ploppat upp överallt, men bäst var sushin helt klart.
Riktigt kul tisdagskväll!
Här skrev jag om en annan av Jesús överraskningar.

9 kommentarer:

 1. Åh ser supergott ut! Den typen av överraskningar är ju trevliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ¨Supertrevliga! Det var verkligen gott!

   Radera
 2. Fin man du har :)
  Men du kan äta rå fisk, så länge det inte är tonfisk och att du vet säkert att den varit fryst i minst tre dagar. Jag åt massor när jag var gravid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är fin!
   Det stämmer säkert det du säger om rå fisk, men jag har mest hört att jag ska undvika det så jag håller mig till den rekommendationen. Det fanns mycket att välja bland som inte innehöll rå fisk.

   Radera
 3. Spanien har i fler fall striktare rekommendationer än Sverige. Samma gäller kaffe. Men ingen vågar väl säga till en svensk att hon inte får dricka nåt kaffe alls ;) Man ska gå efter sin egen magkänsla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kaffe och koffein pratas det mycket om, ja! Däremot har jag inte hört mycket om alkohol.

   Radera
 4. Åh, så roligt med en recension på det stället. Och att maten var god! Min pojkvän bor nämligen i Montequinto. Så dit måste vi gå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt ju! Ett annat ställe som jag kan rekommendera, det ligger på samma gata förresten, är... Ruta 66 tror jag att det heter. En slags rockbar. De har riktigt goda hamburgare, och ibland är det livekonserter där.

   Radera
  2. Okej! Bra att veta! Tack för tips! :)

   Radera

ny gadget

ny gadget