torsdag 3 april 2014

Ingen sommar i Sverige i år heller...När Jesús installerade program till nya datorn hittade han en skiva med bilder. Det var bilder från sommaren... tja, fem sex år tillbaka när han var i Sverige. Bilder från Skåne och Öland och jordgubbsplockning (som J avskyr) och hemifrån och från det hyrda huset utanför Skara där vi bodde billigt medan jag jobbade. Och en massa bilder på stenbumlingar, fornminnen och hällristningar finns det förstås. Jesús stora intresse.
Jag retade honom ständigt för den urdåliga kameran han hade, men se här, han fick rätt, nu är jag glad att han tog de där bilderna ändå.
Åh, vad jag längtar efter en sommar i Sverige.
Det känns som om varenda utlandsbloggare är på väg dit. Jag vill också åka!
Jag bara varit på tredagarsvisiter genom kurserna jag gick, och förra julen spenderade vi båda jullovet i Sverige, hela tiden på resande fot. Annars ingenting.
Senaste sommaren där var 2011, men det var en sorglig sommar, huspackande och -försäljning och väldigt mycket att göra och att tänka på.
Sommaren därpå hade vi tänkt åka någon vecka eller så, men hade ingen som kunde ta hand om katten. Förra sommaren valde vi Bolivia, och planen var att åka i år istället. Hyra en stuga, plocka jordgubbar, hälsa på och få påhälsningar, åka på marknad, gå på biblioteket, äta rökt sik och färskpotatis, blåbär, utflykter, bara vara i Sverige, hemma, helt enkelt!
Men det kom ju något emellan.
Hade vi vetat att det kan vara så lätt att bli med barn hade vi planerat bättre.


6 kommentarer:

 1. Det kommer fler somrar! Jag förstår dig dock precis. Det finns faktiskt inget bätter än svensk sommar... Nästa får ni komma hit såklart!

  Ps. Det coola är ju att om man hade planerat på annat sätt hade det kanske inte blivit en bebis... eller blivit två... eller åtminstone en helt, helt annan liten rackare. Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan just Victor och är så glad att just den spermien träffade just det ägget! :) Det är värt att offra alla somrar på jorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, vi får se vem som kommer, om hen är värd den missade sommaren :-D Nä, det är klart att det är värt det. Det kommer som sagt fler somrar. Men svensk sommar är något speciellt...

   Radera
 2. Jag sörjer med dig! Jag har inte varit hemma nu på två år. Inte alls. Och blir faktiskt lite avundsjuk på folk som åker hem. USch, jag vet! Man SKA inte vara det. Det ÄR roligt för de som KAN åka. Men ändå...hade gärna varit en av dem som planerat några veckor av Sverige, men icke. Jäkla ekonomi som alltid ska sätta stopp för allt...Men en dag så! Kanske nästa sommar ;) Kanske både ni och vi? Vi hoppas på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag gnäller, trots att jag har varit i Sverige... Klart att vi ska satsa på nästa sommar, båda två! Jag ska spara och ta mig dit helt enkelt. Det där med ekonomin är så himla trist. Men det ÄR himla dyrt att åka. Det går inte att bara åka hem när man känner för det. Ännu dyrare för dig som bor så långt bort.
   Avundssjuk men inte missunnsam, det är mitt talesätt! Det får man vara!

   Radera
 3. Vilken nostalgi! Skulle också vilja ha sommar i Sverige, men det blir det inte i år. Och troligtvis inte nästa heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, jag klagar trots att jag bor i Europa. Men sommar i Sverige slår allt annat, då vill man gärna åka dit, var man än befinner sig. Hoppas att det inte dröjer alltför länge för er.

   Radera

ny gadget

ny gadget