onsdag 9 april 2014

Aprilvärme och begagnade barnsaker

I går var det riktigt varmt.
29 grader skulle det bli, men när vi gick ut vid 19 kändes det varmare än så, till och med vinden var het. När vi kom hem vid halv tiotiden på kvällen och det kändes svalt och behagligt var det 25,5 grader.
- Snart kommer vi att tycka att den här temperaturen vore skön, sa jag när vi gick ut och svettades i skuggan.
Och det stämmer ju, det blir så hett att man inte går ut frivilligt.
Värst är det i juli och augusti.
Har jag nämnt att barnet ska komma i början av augusti :-)

Vi tog bussen till Macarena.
Där övade en orkester inför årets stora händelse nästa vecka: påskprocessionerna i staden.
Vi gick på smågator till en liten butik som säljer begagnade barnsaker. Lite kläder, vagnar, spjälsängar, filtar, spel och böcker. Och diverse annat.
Sevilla är ju inte som, tja, säg vilken småstad som helst i Sverige, överallt i Sverige finns loppisar och second hand-butiker. Inte här. Här är det inte väl ansett att köpa begagnat. Men några butiker finns det ändå, inte bra, men de finns. och de flesta ligger i Alameda-området. Längs Calle Feria finns några klädbutiker till exempel.
Den här barnbutiken ligger på en sidogata precis bredvid saluhallen på Calle Feria, efter området där torsdagsmarknaden brukar hållas.
Vi fortsatte mot Alameda, för Jesús kände ett tryckande behov av en Cruzcampo och oliver där i värmen, och jag av en glass med choklad och is-te, och så blev det.
Försökte ta gravidbilder på vägen.
Det gick sådär.


Mmm, jag ser lite konstig ut (J också, det är inte så att han gömmer sig utan att det är enda bilden som hans ansikte kom med på, där det inte skymdes av mig), men det är inte så enkelt att ta bild på sig själv med en lätt pocketkamera i ena handen...

8 kommentarer:

 1. Jag köpte nästan alla våra bebisgrejer på secondhand! Särskilt den första tiden är det ju inte precis så att det slits. Och nytt är svindyrt! På Facebook finns en sida där folk på kusten säljer - med enorm omsättning, men kanske lite långt för er. Men på milanuncios finns också mycket.
  Egentligen vet jag att Spanien som ju är ett nyrikt land (eller var, innan krisen) inte har nån tradition av att det ät ok eller coolt med secondhand. Ändå gick jag i fällan och berättade under några månader stolt för min svärmor varje gång jag gjort ett riktigt kap. Innan jag förstod att hon inte alls såg det som nåt positivt... haha. Sedan när han föddes satte hon igång och köpa svindyra små outfits som passade i ungefär en vecka. Nu har jag förbjudit henne och hon får handla på Zara och HM istället. Varpå hon tycker det är sååååå billigt att hon handlar en full garderoben av bara farten. Och jag tycker det räcker med väldigt mycket mindre. /Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag kommer såklart genast att tänka på min svärmor. Jag visste att hon är emot second hand. Ändå klantade jag mig och berättade om våra planer att köpa det mesta i andra hand, både för ekonomin, miljön och för de mängder av kemikalier som redan tvättats ur plaggen. Toppen-idé tycker J och jag. Det var verkligen onödigt att tala om det, men jag tänkte mig inte för. Hon blev så upprörd. Lovade att vi kommer att få mycket av J:s syster som har en liten. Vi har inte tagit upp ämnet igen, bara kommit överens om att allt begagnat säger vi att vi har fått av vänner.
   Jag har hittat en hemsida med begagnade barnkläder: minimera.se. Vad heter facebooksidan? Det är långt, men vi planerar att åka till Solkusten i juni någon dag (för att besöka svenska mataffären i Fuengirola!).

   Radera
  2. Ja man måste överhuvudtaget lära sig att slå knut på tungan när det gäller svärmödrar och deras barnbarn! :) Min bor i Madrid så jag har henne inte inpå mig varje dag tack o lov, men hon ringer ofta och jag är så naiv och berättade precis allt som det var i början. Nu har jag lärt mig. Dumt att ta en massa strider i onödan. Hon tror t ex att han sover hela natten i egen säng. Medan han sussar som bäst mellan oss hahaha!
   FB-sidan heter Costa Kids & Baby Buys.
   Usch nu ska man ju inte generalisera (och inte göra sig rolig på andras olycka...) men om jag nu ska göra det ändå så byter svenskar och britter grejer med varandra hejvilt utan några som helst skrupler eller tankar på att det skulle vara att sjunka för lågt. Det finns ingen prestige alls i det. Tvärtom fördelar, som du säger, att kläderna är kemkaliefria. Medan det på mer spanska sidor som milanuncios bara är ryssar och riktigt fattiga spanjorer, de som verkligen inte har råd att köpa nytt.

   Radera
  3. Jag har svärmor nära, hon är bra men vi är lite försiktiga med vad vi berättar för henne.
   Jag brukade titta på milanuncios när vi skulle köpa möbler, men hittade ingenting alls i min smak. Dessutom var sakerna riktigt dyra.

   Radera
 2. Kommer till Costa del Sol om 6 dagar och hoppas på lite värme, lagom! Har också försökt hitta second hand affärer i Spanien, inte lika lätt som i Wales. I min lilla stad med ca 10 000 inv har vi 7 second hand affärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur du har! Här är, som sagt, second hand inte särkskilt populärt... Hoppas att det blir riktigt fint väder! Spanien över påsk?

   Radera
 3. Nu har jag ju inte barn själv men har tänkt pa hur daligt utbudet är här i Spanien med andra hands saker, barnkläder och sa är ju sa gott som nya fast den är andra hands, de används ju sa lite tid när dom är sa sma, dom växer ju sa dom knakar... Har sett alla kompisar i Sverige som har smabarn, byter barnvagn titt som tätt tack vare tradera etc.. Jag har aldrig varit med om att en spansk kompis bytt barnvagn när barnet blivit större eller om vagnen inte passar deras (nya) behov, dom har samma hela "vagntiden". Syster min har köpt nästan allt till sina barn pa tradera eller loppisar..barnvagnar, kläder, leksaker etc  Kanske kan du köpa fran svenska sidor och skicka ner eller hämta upp i vinter när ni aker hem.
  Kanske blir billigare trots extra frakt (och större utbud)?

  Tycker milanuncios och segundamano har mest skitsaker, trist nog, iaf här omkring

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller så förtjust i milanuncios. Jag har hittat en svensk hemsida med begagnade barnkläder, köper lite från den. Sedan är tanken att vi ska åka till Sverige i jul, och ska då ladda upp med kläder och saker. Bättre att köpa i andra hand tycker jag, som sagt, bebisar växer ju ur kläderna på nolltid!

   Radera

ny gadget

ny gadget