söndag 6 april 2014

Konsert med Jesús gruppPå lördagskvällen var jag på konsert.
Det var Jesús som sjöng med sin kör ProyectoeLe, en grupp som främst ägnar sig åt musik av levande kompositörer. Säger man nyskriven klassisk musik på svenska?
Det här var ett program med religiös musik, och en svensk kompositör, Thomas Jennefelt, sjöngs. Det var det bästa i programmet, tycker jag.
Gruppen behöver lite bilder, så jag och en annan tjej hjälpte till med det. Men hu, vad dåligt ljus det var i kyrkan. Och jag som inte har någon blixt. Får se vad som går att använda.
I dag ges ännu en konsert, och sedan är det paus. Tack och lov. Jag tycker att Jesús har övat varenda helg sedan jul. Han hävdar att det inte alls har varit så ofta, men jag är säker. Varenda söndagslunch med hans föräldrar har varit stressig eftersom han har varit tvungen att åka iväg på övning halv fem, och hans pappa kommer alltid sent till söndagslunchen eftersom han säljer tavlor på marknaden.
Det var ljummet och skönt i luften när konserten var slut vid tiotiden. Den hölls i Iglesia de San Alberto Magno, nära Alfalfa i den gamla stadsdelen, vilket betyder att jag inte ens försökte leta rätt på den på egen hand, då hade jag kommit väldigt, väldigt vilse. Lustigt nog gick vi förbi flamencomuseet på vägen, det fina museet som jag besökte första gången jag var i Sevilla och som jag bara har sett ett par gånger sedan dess, eftersom jag aldrig hittat tillbaka.


Han till höger är förstås min favorit i gruppen!

4 kommentarer:

 1. Åh vad vackert med hans musik i länken. Aldrig hört talas om den kompositören!
  Fina bilder blev det också! Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tyckte om musiken! Det var verkligen vackert, jag hade heller inte hört talas om den kompositören tidigare.

   Radera
 2. Vad kul! Övar han hemma också Jesus? Jag tycker att ackustiken i kyrkan är så fantastisk och lyssnar gärna på musik där! Sjöng också i kyrkokör en gång i tiden. Hellre än bra ska tilläggas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst övar han hemma. Det är rätt få övningar med samtliga medlemmar (även om det inte känns så), eftersom man utgår från att alla lär sig det de ska hemma. Låter rätt kul när han sitter själv med sin stämma:-)
   Jag har också sjungit i kyrkokör, när jag var liten. J:s kör är ingen kyrkokör dock, det här var ett beställningsverk av kyrkan som de framförde.

   Radera

ny gadget

ny gadget