lördag 5 april 2014

Att googla gravidbesvär - 2

Apropå det här med att googla gravidsymptom/besvär...
Fram tills för några dagar sedan har jag haft en luddig föreställning om att hemorrojder betyder bristningar i huden, eller möjligtvis en liten lätt galenskap som drabbar gamla.

Så är det alltså inte.
Ska äta ännu mer kiwi och sådant för att slippa den där trista åkomman.

10 kommentarer:

 1. Hahahahaha! NEJ det ska man inte!Man kan få upp en hel radda med saker. Okej, nu ska jag vara lite äcklig. Jag fick såna där min första graviditet och det var INTE roligt. De är ju liksom kvar livet ut (man riskerar att de kommer tillbaka i alla fall, även om de är mindre). Andra graviditeten visste jag om detta och undvek sånt som skulle kunna trigga dem. MEN när man krystar ut barnet KAN man få dem också på grund av trycket. Och jag hade ju haft problem med första så de kom tillbaka. Också (OM du vill vet så fortsätt läs, annars stoppa här) efter en förlossning kan man bli lite hård i magen och speciellt om man det gör ont att gå på toa (känns lite skumt efteråt med trycket nedåt, plus om man får sy lite gör det extra ont och man undviker att ja...du vet) om man nu fick hemorrojder. SÅ VIKTIGT (jag talar av erfarenhet!!) DRICK mycket vatten (om man ammar går mycket vätska dit och tarmen är inte prioriterad). Plus för att hålla en bra balans kan man dricka plommonjuice dagligen. Jag svär, plommonjuice har räddat mitt liv! Så vatten, plommonjuice och rörelse. Även om du inte har problem till en början kan det komma senare så se till att förekomma och börja med en gång, så att det slipper hända dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hugaligen! Det där vill jag slippa! Vatten alltså? Massor av vatten? Plmmonjuice finns inte här vad jag vet, har du andra tips? Försöka undvika hård mage helt enkelt kanske? Inte det lättaste när man är gravid.
   Tack för den informativa och viktiga kommentaren!

   Radera
  2. Jag hade jätteproblem med hård mage under graviditeten och fick också hemorojder, eller en stor vet inte, men blödde gjorde det i alla fall. Och precis efter förlossningen var det inte så kul i det området. Men ärligt talat, hemorojden var nog bara en liten detalj... :S Man blir på nåt vis lite mindre kinkig efter allt, allt bleknar liksom i jämförelse efter att man har krystat ut en unge haha, i mitt fall 57 cm lång! I alla fall, i mitt fall har det försvunnit helt och det har jag läst att det är det vanligaste, så oroa dig inte för mycket. Men för ditt välbefinnandes skull i dagsläget så är ju vatten, rörelse etc, jättebra. Förutom att tänka på vad som är bra att äta, missa inte vad du helst INTE ska äta. Banan t ex. /Carin

   Radera
  3. Skönt att höra att de brukar försvinna, det är mindre oroande då (har förstås googlat och läst skräckhistorier). Ska man inte äta bananer? Annat som man inte bör äta, som du vet sådär på rak arm? Just nu vill jag tänka, att bara för att det kommer blod ibland behöver det inte betyda hemorrojd.

   Radera
  4. Nej det sägs att bananer ger hård mage, men känn efter hur det funkar för dig, för det kanske inte alltid är så... Te, blåbär och mörk choklad tror jag kan ha samma effekt.
   Flinar lite (sorry!!! bara för att jag varit där själv) över att du VERKLIGEN inte vill ha hemorrojd. För om du blöder så är det ju trots allt en ofarlig förklaring, en helt naturlig anledning som du vet försvinner så småningom. Jag måste erkänna att jag tvärtom blev väldigt lättad första gången det hände och insåg var det var, för jag trodde först att det kom från andra hålet och blev livrädd. /Carin

   Radera
  5. Hm... Men det är ju det, om den INTE försvinner...
   Jag har också blivit skrämd av varifrån blodet egentligen kommer.

   Radera
 2. Man kan göra egen plommonjuice om man har tillgång till plommon. Koka upp plommon med vatten, kyl av och kör i mixer. Eller äta plommon rakt av. Det gör under för magen och man slipper bli förstoppning! Mycket vatten och rörelse på det så...eftersom jag visste hur det blev med första barnet var jag snabb som tusan med andra och det gick bra till en början, men så struntade jag i vatten och plommon några dagar, liksom glömde bort. Och då var det kört. Gah! Typiskt! Men jag har också lätt att få lite såna problem annars med om jag inte ser upp. Har alltid haft. Är säkert annorlunda för andra, men det är lika bra att vara proactive som man säger här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, vad bra! Låter enkelt! Ibland äter jag torkade plommon, men snart kommer färska och då får jag passa på! Plommon är så gott dessutom! Hur gick det efteråt, har du fortfarande besvär?

   Radera
 3. Jag hade helt fruktansvärda problem med detta efter förlossningen, i kombination med blodförtunnande för blodproppen i tre månader. Jag blödde konstant. Alltså fy FAN. Nu blev jag påmind…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod för påminnelsen ;-)
   Hoppas att det är över nu.

   Radera

ny gadget

ny gadget