måndag 14 april 2014

Demokrati

- När jag stod vid ån förut och sålde gick ett protesttåg förbi uppe på bron. Jag tror att det var republikaner. De hade skyltar och tröjor och ropade saker, och de gick där i lugn och ro. Det gjorde ingenting. Ingen sa något. Demokrati är fint.


Jesús pappa föddes samma år som Franco tog makten. Han vet att uppskatta demokratin.

2 kommentarer:

 1. Min son 5 mån har nu tittat på påskprocessioner från Sevilla på TV i en halvtimme under täta glädjetjut :D
  Jag föddes samma år som Franco dog men hann demonstrera i protest mot honom i Stockholm ungefär lika gammal som min plutt är nu. Det är viktigt att uppskatta demokratin. Dem i Jesús pappas generation borde prata mer om det för jag tycker att de som är yngre är så less på sina politiker att de i nån slags protest mot korruptionen och allmän dumhet, är farligt nära att romantisera diktaturen. /Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ofta anledning till att vara less på politikerna (trist nog tycker jag att många som klagar själva har röstat fram politikerna med motiveringen att alla ändå är likadana och att det inte finns några alternativ utanför PP och PSOE), men jag har nog inte märkt av någon romantisering av diktaturen. Även om det finns dem som framhåller det som i deras tycke var bättre då.
   Du är född samma år som Jesús förresten:-)

   Radera

ny gadget

ny gadget