lördag 5 april 2014

Gravid i vecka 22Tänk, jag har kommit mer än halvvägs!
Det känns som om jag har varit gravid väldigt länge, och att det är väldigt långt kvar.
Samtidigt känns fyra månader som en mycket kort tid.
Har vi en bebis om fyra månader?
Det går inte att ta in, det är för overkligt.
Det bubblar i magen då och då varenda dag, åtminstone när jag sitter på ett visst sätt, framåtlutad, men några riktiga sparkar har jag inte känt.
Jag har börjat läsa om förlossningar och kan nu göra det utan att må dåligt. Jag vägrar läsa skräckberättelser.
Förlossningsrädslan har släppt ganska mycket, konstigt nog.
Märklig bild förresten (i vecka 21, min första magbild!) Magen ser ut att vara på låtsas. Som om jag lagt en boll innanför tröjan.

13 kommentarer:

 1. Ser härligt ut!

  SvaraRadera
 2. Anna-Lena i Frankrike5 april 2014 kl. 15:13

  Fin! =)

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul att se! Vilken fin mage! Du har rätt, lite som en boll kan man säga :) Så himla mysigt! Ja, den där förlossningsrädslan är inget att hänga i julgran, ungen ska ju ut liksom, finns ingen återvändo! Lika bra att läsa på och vara förberedd på det som komma ska, ju mer man vet desto bättre är det faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, som en boll! För ett par veckor sedan kunde jag inte föreställa mig hur det blir om magen fortsätter växa, vilket ju är det logiska att den gör. Men jag tror nog att den kan bli lite större ändå.
   Finns ingen återvändo som du säger, jag kanske börjar acceptera det. Jag förmodar att det är värt resultatet.

   Radera
 4. Vilken fin mage du har! :)
  Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! För en gångs skull är det roligt att den är rund;-)

   Radera
 5. Vilken fin mage, Annika :) Snart kommer du nog känna massor av sparkar ! Vi gick en profylax kurs innan förlossningen och den hjälpte mig så mkt. Jag använde andningen i stort sett varje gång det gjorde ont och det var verkligen till hjälp. Finns det inte kurser i Spanien så tror jag det finns på youtube om du vill lära dig. Kram Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det sant, hjälper verkligen andningen?
   Så fina bilder du har på hemsidan!
   Synd att du inte följde med Spanienresenärerna hit, jag hade behövt en fotograf :-) Jag kan inte be Jesús att ta gravidbilder. Det är egenligen de enda gångerna vi blir osams, när jag ber honom ta en bild. Han säger att han inte kan, och det kan han verkligen inte.

   Radera
 6. Vilken fantastisk mage du har, helt perfekt! Jag kände första sparkarna i just v.22, när de väl kom slutade de inte! :) Har du moderkakan i "framvägg"? Det hade jag, alltså blir det som en krockkudde typ och man brukar känna sparkarna lite senare än andra. Jag kände just bubblande och små rörelser från v.22. Det enda jag gillade med att vara gravid var just rörelserna (som du vet hatade jag det annars, vilket inte är så konstigt kanske...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte alls var moderkakan sitter. Jag har en massa läkaranteckningar i min gravidbok som jag alltid måste ta med till sjukhuset, men jag förstår dem inte. Ska fråga nästa gång, om några veckor. Kanske sitter moderkakan fram, för jag känner fortfarande bara bubbel och går nu in i vecka 23. Och bubblet brukar bara vara nere i magen (under moderkakan??). Men det kanske beror på hur bebisen ligger? Det kansek brukar vara så? Jag har ingen aning.

   Radera

ny gadget

ny gadget