lördag 12 april 2014

Fredagskväll med vänner

På fredagskvällen mötte vi upp Jose Alberto och Loren i Triana.
Vi spanade efter en ny, osannolik punkklubb på Calle Castilla, men det var stängt där, så vi gick längs ån tillbaka, under Trianabron och upp på Calle Betis, där vi satte oss på en bar och drack vin, öl och is-te.
Sedan blev vi hungriga och gick till en freiduría i närheten. Sevillabornas favoritställe. På väggen hänger en skylt med fisk, bläckfisk och skaldjur som man kan beställa, och det man beställer friteras direkt. För det mesta är det här hämtmat, men på en del ställen kan man sätta sig och äta vid fula bord.
Det blev bläckfisk, hela fiskar av olika slag, croquetas och adobo, en favorit som jag tyvärr inte kan äta för tillfället (bitar av en slags haj som marineras i vinäger och grejer, världsgott, men haj är förbjudet för gravida här). En påse hårt, platt bröd, en annan med chips som gjorts där på freidurían, och en tredje påse med uppfriskande, starka rädisor.

Efter en stund kom Patri också.

Vi avhandlade viktiga saker, som när och var nästa grillning ska ske  (vi har en säck kol kvar sedan sist, Jose Alberto dryck och vi måste passa på innan det blir eldningsförbud), Jesús kommande konsert i Córdoba som vi alla ska till, samt Rolling Stones konsert i Madrid. Jesús är grymt besviken. Det är hans favoritgrupp och hans dröm är att gå på en konsert med dem. Men det har har satts omoraliskt höga biljettpriser, som sannerligen inte vem som helst i Spanien kan betala, dessutom hålls konserten en onsdag, vilket i Jesús och Jose Albertos fall betyder omöjligt att gå, eftersom de jobbar dagen därpå.
Mätta gick vi vidare till en bar där det brukar hållas konserter på helgerna. Vi hade otur, men gick in ändå. Det visade sig vara en bar de pijos (hur förklarar man det? Någon? En kompis har föreslagit stekare som översättning av pijos, men jag vet inte. Det är en viss stil helt enkelt gällande kläder, frisyrer och sådant, som också visar på lite mer pengar), de är alltid lite dyrare än andra ställen, och vi märkte att vi inte riktigt passade in, men vad gör det?
Nattbuss hem, i säng vid tre.

8 kommentarer:

 1. Nu längtar jag till all den underbara fisken och skaldjuren! Kommer till Marbella på tisdag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den trakten måste det finnas hur mycket fick och färska sladjur som helst! Härligt!

   Radera
 2. Jag översätter det som snobbigt :)

  SvaraRadera
 3. snobb-baren? ;) Gillar den härliga bilden på bron. Synd att missa Stones, jag såg dem i Málaga och det var en otrolig upplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske. Men det är ju som en livsstil som många väljer, så jag vet inte om snobb är rätt ord? Svårt. Ja, synd på konserten, jag är säker på att deras konserter är minnesvärda1

   Radera

ny gadget

ny gadget