måndag 28 april 2014

Lördagsgrillning

Det är verkligen fullt upp helgerna i maj, så innan allt drar igång samlades vi för lördagsgrillning vid sjön, Las Minillas.
Det var Patri, José, Jose Alberto, Loren, Ernesto, Jesús och jag.

Vi hade en massa mat med oss.
Papas arrugadas (skrynkliga, saltkota potatisar) med mojo picónsås, aliño (lök, tomat, paprika och gurka som finhackats och blandats med olivolja, vinäger och salt), tortillitas de bacalao, världens godaste gazpacho i urdiskad petflaska, portugisiskt bröd, chorizo, oliver, picos, melon, material till chokladbananer, machmallows, chips och drycker. Och en massa kött och tjock korv. Det enda som inte fanns på bordet var, för första gången någonsin, tortilla. Det brukar bli minst ett par sådana varenda gång, men nu tänkte alla att någon annan skulle ta med:-)
Det var hett ute, så vi band fast parasoller vid bordet.
Vi grillade och åt tills det inte fanns plats för någonting mer överhuvudtaget.
Mer än vatten kanske, men det hade vi också missat.
Loren och Jose Alberto åkte och köpte vatten, Lorens hund låg och väntade sorgset ända tills de kom tillbaka, och jag tog picknickfilten och la mig och sov siesta nere vid vattnet.
När det mörknade fanns det visst plats för det sista köttet i kylväskan också, så vi samlade ved till en ny brasa och stannade tills stjärnorna lyste på natthimlen och Lorens hund skällde förskrämt för att försvara oss. Jag tror att han är mörkrädd.

Fin dag!
Men nu blir det nog inte mer grillningar, det börjar bli för varmt, det kommer nog att förbjudas snart också. Här är ju grillning ingen sommarsyssla, eftersom det är för torrt och hett. Det får bli strandhäng istället, det är också bra!

2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget