onsdag 22 februari 2012

Sallad med kyckling och klyftpotatis

Jag har ingen talang för att hitta på maträtter.
Men nu har det hänt!
Och det blev något så fantastiskt bra att jag måste dela med mig av receptet på denna varma kyckling- och potatissallad:

Dela ett gäng potatisar i klyftor. Skölj i kallt vatten och torka dem.
Blanda lite olivolja med paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg potatisklyftorna i skålen och rör om tills alla är oljiga.
Ställ klyftorna som båtar på en plåt, salta och tillaga tills de blir mjuka i 200 graders värme.

När halva tiden gått, strö över hackad lök, hackad vitlök och paprika skuren i tunna strimlor och låt tillaga med potatisen.
Blanda detta med kycklingrester, torkad tomat (blöt den först), valnötter och ruccola.

4 kommentarer:

  1. Låter gott måste jag nog prova ;-)
    Kram på dig Annica hoppas du mår gott!
    Malin GP

    SvaraRadera
  2. Låter jättesmarrigt, måste testas!

    SvaraRadera
  3. Min sambo brukar komma på nya varianter på de flesta maträtter (förutom ett fåtal rätter jag inte låter honom mixtra med - för när perfektion väl är uppnådd...). Hur som helst så är han superduktig i köket!
    Problemet uppstår när jag ber honom repetera en specifik variant och han har glömt bort vad han la i mästerverket :)
    /C

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget