fredag 17 februari 2012

Om att skriva med fel penna och att andas utan snorkel


Gårdagen:
Går upp 6.30 för att ta mig till ögonläkaren, med sällskap av Jesús föräldrar. Tillbringar hela förmiddagen där. Kaos i väntrummet. Stressad ögonläkare som överfalls av väntande patienter varje gång hon visar sig säger till samlingen " Jag vill hellre komma härifrån än någon av er!"
Stämningen lättads upp efteråt när vi hämtar oss på en bar. Jag äter en av de godaste mondaditos med jamón och salmorejo som jag någonsin provat.
Böngryta och picadillo med makrill till lunch hos Jesús föräldrar.
Kort siesta, mycket kort på grund av kylan, för att ta igen förlorad nattsömn. Går sådär.
Jesús iväg till fem timmar lång övningskväll med kör + hårdrocksgrupp.
Jag iväg för att köpa stor fin whiteboardtavla till svensklektionen.
Tillbaka med tavla, men blodsockret på bottennivå, vilket innebär en liten försening till svensklektion.
Mycket nöjd med skrivtavla. Mindre nöjd med att det inte går att sudda bort det jag skrivit. Inser att jag inte använt medföljande whiteboardpenna utan min favorittuschpenna, som tydligen råkar vara en sådan där permanent sak som man skriver på cd-skivor med.
Erbjuds av lokalägare att lämna kvar tavlan för att slippa släpa den fram och tillbaka. Tackar nej och tar skamset med den utan att förklara problemet, för att försöka tvätta bort skriften ifred hemma.
Erbjuds av Jesús föräldrar att lämna kvar tavlan för att slippa släpa den fram och tillbaka. Tackar nej och tar skamset med den till bilen utan att förklara problemet, för att försöka tvätta bort skriften ifred hemma.
Känner mig lika dum som kvällen innan, i simbassängen, när simfröken demonstrerade hur man andas i snorkel och stänger till näsan. Doppade huvudet under vatten för att göra likadant, men glömde att jag inte hade någon snorkel.
Jesús tillbaka från maratonövningen. Tystlåten på grund av parkeringsböter.
Åker hem. Hoppas på bättre morgondag.

8 kommentarer:

 1. Lär du spanjorer svenska? Det låter väldigt spännande i så fall.

  Jag hoppas att den här dagen bjuder på något fler glädjeämnen.

  SvaraRadera
 2. Lugn bara. Såna dagar har vi alla (ganska ofta :). Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har oxo skrivit med permanentpenna på whiteboard. Stod o skubbade tavlan med sprit läääänge, o var i stort sett klar, när en snäll kollega kom in. "Skriv över texten med whiteboardpennan så tar det bort även den andra färgen!" sa hon. Jag trodde henne inte. Men testade. Det funkade! Mycket snabbare än att skura med sprit. Sprit kan man ha roligare med EFTER att tavlan blivit ren. ;)

  Fick faktiskt rent tavlan på FT's konfrum på det viset, det var visst en viss M i Skara som tagit fel penna där...
  (Stort M, litet organ du vet...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När whiteboarden i SN:s gamla lokaler var splitterny (ditmonterad av vaktmästaren och förrförra redaktionschefen - det ni!) så skulle Åhman ha en föreläsning om hur hierarkin i en kommun fungerar.
   Det var en föreläsning som vi aldrig skulle glömma... Vi hade inte kunnat glömma den om vi så hade velat för den stirrade ju på oss vid varje morgonmöte :)
   Den finns nog kvar än där än.
   /C

   Radera
 4. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!!! Ewe...den hade jag inte hört! Underbar!
  Annika. Det kan hända den bästa! Det hände ju dig!

  SvaraRadera
 5. K-L: Ja, jag har två nybörjargrupper som jag undervisar i svenska.
  Mammas Machete: Tur att de går över!
  Ewe: Tack för tipset. Önskar att jag känt till det innan jag tog till spriten. Ska prova det nästa gång det händer (även om Jesús gömde märkpennan för mig, möjligtvis för att det var han som rengjorde tavlan).
  Åsa: Just det!

  SvaraRadera
 6. Ja det stämmer, rita bara över med whiteboardpennan. :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget