- Idag firar vi Día de Andalucía i skolan, sa Jesús när jag kör honom till jobbet i fredags.
- Ni firar det idag?
- Ja, vi är ju lediga på tisdag...
- Vad ska ni göra då då?
- Äta bröd med olivolja och socker.
Det låter så dumt att han inte på allvar kan tro att jag ska gå på det. Med socker? Hahahahaha!
Här i Andalucien består en traditionell frukost av rostat bröd med olivolja och salt (och gärna en tomatskiva). Men vem skulle få för sig att hälla på socker?
- Det är sant, hävdar han.
- Du sa fel. Salt heter det ju. Och varför ska ni äta bröd i skolan?
- De har man gjort på alla skolor som jag varit på den här dagen. För att det är traditionellt andalusiskt. Kommunen betalar. Fast ungarna gillar inte bröd med olivolja och salt, så de brukar få strösocker på istället.
Jo, han menar allvar.
- Det förändrar smaken helt. Du borde prova.
Jag kan förstå socker på tomaten men med bara olja? Var det så ofantastiskt som det låter?
SvaraRadera+ Jag trodde att den traditionella frukosten bestod av de där fåniga kexen.
/C
Jag har också sett rostat bröd, olivolja och honung.. hm.
SvaraRaderaTuvilda: jag tror att vi måste undersöka det här. Smaka själva, så att säga. Det är faktiskt jättekonstigt.
SvaraRaderaC: Du förstår grejen om du komemr hit och provar. Med oljan, inte kexen. Glöm dem. Men vaddå socker på tomaterna? Vad kan du förstå där? Vad har jag missat?
Jag menar bara att socker framhäver sötman i tomater.
Radera/C
Min pojk brukar äta smör med socker (!!) pa brödet, säger att han pamins om sin barndom...:)
SvaraRaderaÅh hu!
Radera