onsdag 15 februari 2012

San Valentín

Jesús fixade med lunchen, merluza med ärter, vin och andra grejer (fantastiskt gott) och jag knådade en bulldeg på köksbordet när jag plötsligt kom på:
- Idag är det San Valentín! Det är idag vi ska äta romantiska middagar och ge varandra presenter.

Nu ska ni inte missuppfatta den här kommentaren. Den sades med ironi. Har inget till övers för Alla hjärtans dag, och inte Jesús heller. Han avskyr kommersiella högtider och är emot julklappar också. Köpa presenter för att man måste. Nej tack.
Men nu sa han något som verkligen överraskade mig. Jag visste inte att han kunde förvåna mig så mycket. Ja, jag blev så förvånad att jag inte kan beskriva hur förvånad jag blev. Vi har i alla fall varit tillsammans fem år. Så här sa han:
- Jag tänkte bjuda dig på San Valentín-.middag på schackbaren.
-...
-...
-...
- Vadå?
- Ja, schackbaren.
- Men vi är emot San Valentín! Gillar inte San Valentín! San Valentín är en jädra löjlig nymodig högtid som skapats i kommersiellt syfte! Vad är det här? Skojar du med mig? Är du allvarlig nu?
- Nej, jag gillar inte dagen, men jag trodde att du gjorde det!
Jag har ingen som helst aning om varför han sa det. Vi har pratat om saken, det är jag säker på. Så klart att vi har. Något måste ha slagit slint i huvudet på honom.
- Det gör jag inte. Men jag gillar schackbaren, så en middag där säger jag inte nej tack till! Du valde ju inget romantiskt ställe precis.
- Nä, det hade blivit för mycket.

Middagen har dock flyttats fram. Jag blev så sen från svensklektionen.

7 kommentarer:

 1. :) Inser du att du nästan lyckades snacka dig ur en gratis-middag på ett av dina favoritmatställen med din favoritpojk?
  Det är bara att tacka och ta emot :)
  Kramar,
  C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet. Men det kom så oväntat. Som om Jesús skulle säga: Hör här vilken bra amerikansk raplåt, eller något liknande...

   Radera
  2. Lika oväntat som att det är 20 grader kallt ute och K har eldat för att det ska vara varmt när jag kommer hem?

   Radera
 2. Undervisar du i svenska? Vem då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har två grupper om sammanlagt nio elever.

   Radera
 3. Varför vill de lära sig svenska? Vilka är de? Spanjorer? Barn? Vuxna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vuxna spanjorer. De flesta har en svensk partner. Några vill lära sig för att de har varit i Sverige och vill återvända.

   Radera

ny gadget

ny gadget