lördag 31 maj 2014

Ingen mumie - men kul förmiddag på stan

Jodå, jag åkte till stan för att titta på mumien, men de hade redan stängt locket till kistan när jag kom fram till katedralen. Jag tror att det hade att göra med att la Virgen de la Macarena, Sevillas mest populära jungfru Maria-figur, befann sig i katedralen, och det var en enorm kö för att gå in och titta på henne.
Utanför stod en militärparad uppställd, och efter en stund satte de igång att spela och marchera iväg med en väldig fart.
I Sevilla händer det alltid grejer.
Jag gick på smågator till katedralen, för skuggans skull. blev stoppad av fyra ungar som undrade om jag kan engelska och om de kunde få ställa några frågor. Visst, sa jag, man får ju hjälpa till. Det var frågor till utländska turister för något skolarbete, och jag fick svara på sådant som favoritmonument i Sevilla, det bästa med Sevilla och om jag tänker besöka något utanför staden. Det blev lite knäppt när de förstod att jag inte turistar här.
Jag hittade en ny butik. En med nordamerikanska livsmedel på Calle Franco, tror jag att det var. Den är visst inte så ny, blev jag upplyst om, men visst måste jag ha passerat där sedan september? Det finns en massa såser och kakmixer bland annat,  och det finns (hurra, äntligen!!!) munkringsformar! För att göra munkar i ugn! Japp, jag ska gå tillbaka.
Katedralen och mumien blev det ju ingenting med, men jag hälsade på Nikki som jobbar mittemot med att sälja biljetter till de gröna turistbussarna. Som sagt, för den som jobbar på bar/restaurang eller inom turistnäringen finns inga lediga helgdagar.
Det blev en sväng in genom det fina lilla inbyggda torget Figón del Cabildo, där det hålls antikvitetsmarknad på söndagsförmiddagar.
Vidare såg jag att det är Feria de librosPlaza Nueva.


Bebisen (harkel, hrm) var sugen på glass, så jag gick vidare till bästa glasstället La Fiorentina på Calle Zaragoza. Hasselnötsglassen var slut, så det blev en strut med Flor de Azahar, apelsinblomsglass. Ljuvligt!
 Sedan var det matdags så jag gick tillbaka till bussen, förbi Las Setas. Det var jättevarmt.


4 kommentarer:

 1. Härliga bilder från Sevilla!! Känner igen en del och längtar dit när jag ser dina bilder!

  SvaraRadera
 2. Hej Annika!
  Skulle absolut vilja bo i Sevilla. Annat än den här hålan :-) Så fint det ser ut överallt. Massor att göra och se på. Här finns bara den trista marknaden som bara skräpar ner och har krimkrams.
  Det är väl havet då som är fint och strandpromenaden :)
  Glass...diós mio vad gott men förbjudet för tillfället :-)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, din håla har hav, det har inte min! Däremot har min en stor å och en fin promenadväg längs den, det är också bra. Här finns hur mycket som helst att göra och se, du får åka hit på semester.
   Hoppas den där dieten är över snart så att du får äta glass som sig bör den här årstiden!

   Radera

ny gadget

ny gadget