tisdag 20 maj 2014

Snigelätande

Jo, det blev sniglar på släktkalaset. Jesús mamma hade köpt och kokat i en stor gryta och tagit med, alla var nöjda och åt sniglar för glatta livet. Tyvärr är jag inte helt hemma i snigelätandet än, tycker att det är en ganska smaklös (som i lite smak, inget annat) och menlös sysselsättning, och åt visst bara hälften i min kopp. Jesús var förtås glad över det, han fick det som blev över.
Han hävdar, liksom det flesta, att det godaste är den starka buljongen som blir och som man slurpar i sig medan man äter, men jag har inte helt fått smak för den heller. Tycker inte att den smakar mer än sniglarna.
Det kanske kommer?

Vår granne snigelförsäljaren, som brukar stå nedanför huset och sälja oliver och säsongens delikatesser, är igång nu. Vi trodde att han hade slutat, antingen efter klagomål från grannarna eller på grund av tappad röst. Men icke, det har inte varit tillräckigt med tillgång på sniglarna än.
Jag vaknade av hans vrålande i går morse.


Kopp med sniglar och tillhörande buljong, tallriken är att slänga skalen på.

6 kommentarer:

 1. Huh! Jag har förvisso aldrig ätit snigel, men... Och du som är gravid dessutom, har du INGET du inte klarar av nu jämfört med innan?! Jag klarade knappt något ju...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, nä! Äter samma som innan, fast gillar gurka särskilt mycket just nu. Har ju börjat tycka mycket om gazpacho också. Det var bara i första början som jag hade svårt för vissa saker. Onyttigheter. Rättvist? Inte ett dugg. Men jag är glad att jag inte har problem med maten!

   Radera
 2. Hej Annika!
  Vi åt paella på en oansenlig "sylta" häromdagen och då fanns sniglar i. Gav alla till Lex. tittade inte ens inuti :-) Läbbigt tycker jag :(
  Tack för alla fina bilder på romería (finns här med nån liten) och alla andra vackra bilder!
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt kul djur att äta! Man tar tag i snigeln med tänderna och drar ut den, den är riktigt lång där inne i skalet! Fast jag har faktiskt aldrig sett sniglar i paella.
   Tack själv fär snälla ord!

   Radera
 3. Vi köpte sniglar en gång och lagade hemma för att vi ville prova. Fast jag tyckte inte heller att det var så speciellt gott...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, problemet är att det är så lite smak på dem, tycker jag. Men kanske med något annat recept? Kocken Gordon Ramsay gjorde en spännande rätt med sniglar en gång, jag blev sugen på att testa. Men minns inte hur det var.

   Radera

ny gadget

ny gadget