onsdag 7 maj 2014

Inställd Almería-resa

Jesús nya grupp pratade jag om. Ja, han har bytt från en till en annan, och även om jag inte gillar musiken något vidare tycker jag att det är toppen. Dels brukar han få med chokladpinnar och belgiska kex hem till mig efter repen, dels är det en grupp som rör på sig. Som ger en massa konserter på olika ställen.
- Äntligen en grupp som reser lite, sa jag.
I helgen var vi i Córdoba, och nu på söndag skulle gruppen vara förband till en engelsk och en fransk grupp i Almería.
Gissa om jag har sett fram emot det! Jag längtar ihjäl mig efter en liten resa, det har inte gått av olika anledningar och lär inte gå på länge igen på grund av det kommande barnet. Och Almería har vi båda velat titta närmare på. Inte staden, utan kusten och öknen och naturen runt om.
Men så har det blivit trassel med produktionsbolaget, hela turnén i Spanien med de andra grupperna ställs in, liksom denna konsert.
Vilken besvikelse!
Ja, jag erkänner, jag blev löjligt, onödigt besviken.

Efter ytterligare ett par trista nyheter var vi inte på feriahumör, trots att vi tagit oss dit, och försökte åka hem igen, men Sevilla är hopplöst under ferian, bussarna är överfulla, tar nya vägar och tar mycket lång tid på sig. Det tog nästan två timmar att komma hem.
Som om det inte vore nog hade vi en kackerlacka i lägenheten.
Vi förstod det direkt, för Pipen kom inte och hälsade, han satt i givakt och stirrade upp mot bokhyllan.
Vi satte oss i soffan med uppdragna ben och väntade på att katten skulle ta kål på det äckliga odjuret, men han lekte och lekte så till slut tappade Jesús tålamodet (när kackerlackan hotade med att springa in i sovrummet och gömma sig) och krossade den med en toffel.

Vi var så äcklade av kackerlackan att vi hoppade över middagen och det lilla som var kvar av tisdagen och väntar nu bara på att det ska bli en ny dag.
Säkert kommer jag att sova illa också.

8 kommentarer:

 1. Almeria, kusten och öknen finns kvar! Något att fortsätta att längta efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Och en dag ska vi åka! Det var bara längtan efter en resa vart-som-helst som fick sig en törn.

   Radera
 2. Hej Annika!
  Va´tråkigt när du sett framemot detta...Kackerlacka :) Ja det ser jag ofta här i köket. Några små svarta som jag tagit livet av...Men fortf kommer nån mm-stor...Jag har vant mig eftersom jag var hysterisk förra vintern :( Man kan ju inte vara det hela tiden :) Jag tål inte sprej så jag avvaktar. Dom måste ta slut snart :) Dom var 10 ggr så många förra året.
  Ha en bra dag,natt och morgon :) Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förbaskat äckliga odjur det där! Det sägs att det är stadsdjur, att man inte har ont av dem på landsbygden? Skaffa katt är förresten, ett tips. J har börjat stänga varenda fönster för att inga fler ska flyga in, så nu är det ännu varmare än innan:-)

   Radera
 3. Hej Annika!

  Usch, vad trist när saker man sett fram emot blir inställda. Och vist får man lov att vara besviken och tycka att det är orättvist. Men förhoppningsvis blir det fler resor framöver. Håller tummarna för det.

  Hu, för kackerlackor! Inga trevliga djur alls. Har tydligen blivit vanliga i Sverige också de senaste åren pga att vi reser och importerar mer än vad vi gjorde förr.

  Jag hoppas du får sova gott kära vän och att morgondagen blir en mycket trevligare dag. Ta hand om dig och klappa om fina magen från mig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite fånigt, det var ju bara en helgresa, men det låg ett par månaders väntande och längtan bakom den...
   Jag klappar om magen, och den svarar dig faktiskt!
   Hoppas att allt går finfint med dina projekt!

   Radera
 4. Usch fy vad jobbigt! Kackerlackor får mig att gråta.
  Hos oss luktar det illa och vi vet inte varför. Det luktar ruttet och vi hittar inte varifrån det kommer. En död mus inuti i soffan? Det är inte soporna, inga övermogna grönsaker i köket. Faktum är att det inte luktar så mycket i köket, utan just när man sitter i soffan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hu! Det är besvärligt när man inte vet varifrån lukten kommer, då går det inte att göra något åt den.

   Radera

ny gadget

ny gadget